Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté hasili požár

Bruntál - pronásleduje dceru, krádež měděných spirál na ohřev vody a další zprávy 

Přišel o cordobu
V době od 31.5. do 1.6.2010 v Krnově na ulici Dobrovského na parkovišti dosud neznámý pachatel odcizil uzamčené vozidlo Seat Cordoba. Ve vozidle se nacházely doklady, autorádio a další věci. Způsobená škoda činí 20 tisíc Kč.
 
Při tankovní přišel o tašku
Krádež tašky šetří nyní policisté mezi Rýmařovem a Janovicemi. V úterý 1.6.2010 v 09,50 hodin na čerpací stanici dosud neznámý pachatel využil toho, že 56letý muž tankoval naftu. V tom okamžiku otevřel dveře nákladního vozidla a z kabiny mu odcizil volně odloženou tašku. V ní měl poškozený doklady, osobní věci, peníze a platební kartu. Na krádež byl muž upozorněn projíždějícím cyklistou, který pachatele viděl po krádeži nasedat do přistaveného vozidla tmavé barvy s cizí státní poznávací značkou. Způsobená škoda činí 1 600 Kč.
 
Policisté hasili požár nákladního vozidla
Dne 1.6.2010 oznámil 39letý muž na linku 112, že mu za jízdy začalo hořet nákladní vozidlo a nachází se za obcí Vidly. Na místo okamžitě vyjeli policisté z Vrbna pod Pradědem, kteří prvotně uhasili požár za pomoci práškového hasícího přístroje. Následně přijeli také hasiči z Bruntálu a místní dobrovolní hasiči, kteří spolu sklopili kabinu auta a požár dohasili. Vyšetřovatel hasičů určil příčinu požáru technickou závadu na elektroinstalaci a případ si převzal.
 
Pronásleduje dceru
Policisté z územního odboru sdělili v těchto dnech ve zkráceném přípravném řízení 62letému muži podezření z přečinu nebezpečného pronásledování. Toho se měl dopouštět od roku 2008 do března 2010 na Krnovsku tím, že posílal různou formou - elektronicky e-mailem, přes sms a také poštou zprávy své dceři, ve kterých jí měl vulgárně nadávat a vyhrožovat újmou na zdraví. Požadoval po ní vyplacení různých finančních částek a nebo vrácení nemovitosti. Jeho jednání vzbudilo v ženě důvodnou obavu o život a zdraví.
 
Vzal měděné spirály
V době od 25. do 31.5.2010 v Bruntále na ulici Polní dosud neznámý pachatel odcizil zámek zajišťující dveře do chodby unimobuněk. Vnikl do kotelny a demontoval tři železná víka, která odcizil i včetně třech měděných spirál. Ty sloužily k ohřevu vody v zásobnících. Způsobená škoda činí přes 137 tisíc Kč.
                                                                                  komisař por. Bc. Tušková P.

vytisknout  e-mailem