Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté kontrolovali rychlosti

Ms kraj - na rychlou jízdu se v rámci celorepublikové DBA zaměřili moravskoslezští policisté 

Jak jsem vás již informovala, na rychlou jízdu se během uplynulého týdne v rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřili také moravskoslezští policisté. Kromě dopravních policistů se akce zúčastnili také kolegové z obvodních oddělení. Stěžejní zaměření akce, což bylo dodržování maximální povolené rychlosti v obci i mimo obec, policistům ovšem nebránilo v tom, aby důkladně nekontrolovali ostatní ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. V jejich hledáčku proto bylo mimo jiné používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav vozidel anebo skutečnost, zda řidiči mají u sebe doklady potřebné pro řízení motorových vozidel.

Během trvání akce policisté na vytipovaných stanovištích, převážně na dálnici, rychlostních komunikacích a silnicích 1. třídy, zkontrolovali celkem 2 660 vozidel. Porušení povolené rychlosti zjistili v 612 případech, z nichž 578 vyřešili na místě uložením blokové pokuty a 34 oznámili příslušným úřadům k dalšímu řízení. Nevyhovující technický stav policisté zjistili u 65 vozidel. Povinnost použít během jízdy bezpečnostní pásy porušilo 28 osob. Jeden řidič sedl za volant po požití omamných látek a dalších pět po požití alkoholu. Jelikož u dvou z nich se nadýchaná hodnota vyšplhala nad 1 promile, policisté s nimi zahájili trestní řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky (§ 274).


Celkové výsledky akce

Včetně výše uvedených porušení zákona policisté zjistili 834 přestupků, z nichž 788 vyřešili na místě uložením blokových pokut a 46 oznámili odborům dopravy příslušných úřadů. Celková výše uložených pokut se vyšplhala na částku 570 700,- Kč. Jednomu řidiči, u kterého policisté pojali podezření, že se bude vyhýbat správnímu řízení, uložili kauci ve výši 5 000,- Kč.

Tiskovou zprávu z minulého týdne naleznete zde


por. Mgr. Daniela Vlčková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
27.8.2012

 

vytisknout  e-mailem