Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté muži zachránili život

Havířov - pár sekund dělilo muže od smrti 

Na poslední chvíli zachránili muži život
Na místě, byli včas, jednali profesionálně, s rozvahou a tím čtyřiačtyřicetiletému muži, který chtěl spáchat sebevraždu oběšením, zachránili život.
Běžná čtvrteční noční služba dvou havířovských Policistů ČR se málem změnila v drama. Čtvrt hodinku před půlnoci byla dvoučlenná autohlídka vyslána do Havířova-Prostřední Suché, kde podle oznamovatelky, má její bývalý přítel spáchat sebevraždu. Na místě se strážci zákona duchapřítomně rozdělili, první z nich kontaktoval oznamovatelku a druhý propátrával terén v okolí domů. Toto rozhodnutí se ukázalo jako klíčové. Za domem našel stojícího muže na dřevěné židli s lanem kolem krku a druhým koncem uvázaným k části lešení nad ním. Zoufalý muž a policista na sebe hleděli ve vzdálenosti dvou metrů a ani výzva, aby zůstal stát a nehýbal se, neodvrátila muže od skoku. Policista muže okamžitě zachytil, přizvednul jej a křikem přivolal svého kolegu, který mu lano kolem krku rozvázal a tak mu uvolnil dýchací cesty. Tím mu zachránili život.
Lano, o průměru 1 centimetr, měl muž obvázané těsně kolem krku třemi uzly a byl po celou dobu při vědomí. Zdravotníci rychlé záchranné služby pak pacienta odvezli k ošetření do nemocnice již v mimo ohrožení života. A jaký byl důvod jeho nerozvážného počínání zrovna o Valentýnském čtvrtku? Rozchod s přítelkyní a hádka o rodinné věci.

nprap. Jaroslav Kus , zpravodajství 15.2.2013
PIS Karviná

 

vytisknout  e-mailem