Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté převzali ocenění

MS kraj - slavnostní oceňování policistů a zaměstnanců krajského ředitelství  

V reprezentativních prostorách odsvěceného kostela sv. Josefa ve Fulneku se ve středu 11. prosince 2013 v odpoledních hodinách uskutečnilo slavnostní oceňování policistů a zaměstnanců Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

policista_prosinec_02.JPGKrásné a vánočně vyzdobené prostory barokního kostela dodaly důstojnosti setkání vedení krajského ředitelství v čele s ředitelem plk. Mgr. Tomášem Kuželem s oceněnými policisty a zaměstnanci. Pozvání na slavnostní akt přijali také vzácní hosté z řad významných partnerů krajského ředitelství, mezi nimi náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Ing. Ivan Strachoň a biskup Diecéze ostravsko-opavské Mons. František Václav Lobkowicz. Před zraky více než sto sedmdesáti diváků převzali ocenění z rukou ředitele, náměstků a Ing. Strachoně ti nejlepší z nejlepších z krajských organizačních článků napříč mnoha policejními odbornostmi a nejlepší pracovníci územních odborů a Městského ředitelství policie Ostrava. Oceněni byli také mnozí z partnerů, kteří s krajským ředitelstvím dlouhodobě a na vysoké profesionální úrovni spolupracují.

policista_prosinec_ 01.JPGÚvodního slova se ujal ředitel plk. Mgr. Tomáš Kužel. Ve své řeči zhodnotil odcházející rok jako rok plný změn, a to zejména v souvislosti s posilováním převážně výkonných útvarů a v pozvolné personální stabilizaci. Vyzdvihl profesionální práci všech zainteresovaných složek, které se podílely na zvládnutí náročných situací spojených s protesty radikálů. Poděkoval také všem podřízeným za odvedenou práci a partnerům, a to nejen z řad bezpečnostních složek, za spolupráci.

Po krátkém proslovu náměstka hejtmana Ing. Ivana Strachoně, ve kterém mimo jiné zazněla slova chvály na spolupráci s policií, začal samotný slavnostní ceremoniál.

policista_prosinec_03.JPGZa mimořádné nasazení a výsledky své činnosti převzali ocenění „Policista roku“ tři policisté, a to z odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství, speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství a služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Ostrava. Pracovnice personálního oddělení byla oceněna jako „Zaměstnanec roku“. Nebylo zapomenuto ani na dlouholeté kolegy, takže „Veteránem roku“ byl oceněn další ze specialistů kriminalistické techniky. Cenu „Tým roku“ převzali čtyři kriminalisté městského ředitelství.

policista_prosinec_II_2013_01.JPGZvláštní pozornost si hned v úvodu slavnostního vyhlašování zasloužila kategorie „Čin roku“. Bylo by vhodné připomenout událost z června letošního roku. Policista obvodního oddělení Frýdek-Místek neváhal a ve Sviadnově z řeky Ostravice zachránil 11letou dívku, která se z posledních sil držela kamenů ve vodě. Policisté pro svého kolegu nachystali překvapení a při slavnostním oceňování nechyběla ani mladá slečna se svou maminkou, která svému zachránci mohla poprvé osobně poděkovat. Odvážný čin mladého policisty ocenil také policejní prezident, který mu udělil medaili „Za statečnost“.

Při této slavností příležitosti obdrželo za dlouhodobé plnění úkolů nad rámec svých služebních a pracovních povinností patnáct policistů a občanských zaměstnanců medaili ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Za aktivní spolupráci s organizačními články krajského ředitelství v oblasti veřejného pořádku, boje s kriminalitou, mezinárodní spolupráce, služební přípravy, prevence a vzdělávání tuto medaili převzalo také osm mužů a jedna žena z již zmiňovaných partnerů krajského ředitelství.

policista_prosinec_2013_10.JPGDalšími oceněními, které byly toho dne předány, byly medaile a plakety policejního prezidenta. Medaile „Za věrnost I. stupně“ obdrželi tři policisté, dalších osm si převzalo „Čestné medaile“. Osmnáct policistek a policistů bylo oceněno za „Zásluhy o bezpečnost“. Čtyři policisté a dva vedoucí organizací úzce spolupracujících s policií obdrželi „Plakety“ policejního prezidenta.

Nevšední předvánoční atmosféra slavnostního podvečera byla navýšena vystoupením pedagogů Základní umělecké školy J. A. Komenského Studénka, pobočka Fulnek, za což jim právem náleží naše poděkování. Diváci měli možnost vyslechnout si díla klasiků v komorním podání klavíru, lesního rohu, houslí a zpěvu.

Doufáme, že se slavnostní program líbil nejen oceněným, ale také všem zúčastněným a v příštím roce na shledanou.

por. Mgr. Daniela Vlčková, foto kpt. Mgr. Aleš Viktorin
13.12.2013
 

vytisknout  e-mailem