Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté vypátrali pohřešovanou seniorku

Frýdecko-Místecko – byla provedena rozsáhlá pátrací akce 

Dne 31. července v ranních hodinách přijali policisté obvodního oddělení Hnojník oznámení od sedmdesátiletého muže, který pohřešuje svou manželku. Ihned se za ním tedy vydali, aby zjistili všechny důležité skutečnosti, které by pomohly dvaasedmdesátiletou ženu najít.

Muž policistům uvedl, že svou manželku viděl naposledy 30. července ve večerních hodinách, když se chystali ke spánku. Jakmile se ale ráno probudil, již v domě nebyla. Po zjištění všech informací začali policisté po ženě okamžitě pátrat. Prověřovali jak obec Řeka, Smilovice, tak i nemocnice, autobusové zastávky, vlaková nádraží, hovořili s místními občany, od kterých získali mnoho poznatků, pátrali na silnicích, lesních cestách, v porostech i na loukách. Také byl nasazen psovod se služebním psem. Rozjela se rozsáhlá pátrací akce, do které byli zapojeni jak policisté obvodních oddělení, tak i kriminalisté, policisté ze speciální pořádkové jednotky i z letecké služby, zkrátka byly zalarmovány všechny dostupné síly a prostředky.

V odpoledních hodinách pak policisté ženu nalezli živou a nezraněnou jedenáct kilometrů od místa bydliště. Vzhledem k tomu, že mohla strávit celou noc ve venkovním prostředí, byla na místo přivolána i rychlá záchranná služba, která ženu preventivně převezla k vyšetření do zdravotnického zařízení.

por. Mgr. Pavla Procházková
oddělení tisku
​2. srpna 2023

vytisknout  e-mailem