Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Poškození vozidla

Bruntál - a další události z víkendu 

Poškození vozidla

V Bruntále na parkovišti na ulici Okružní v průběhu dne 5. 10. 2018 poškodil prozatím neznámý pachatel zadní skleněnou výplň okna pátých dveří zaparkovaného vozidla Nissan. Majitel vyčíslil škodu ve výši 10 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození cizí věci.

K poškození vozidla došlo také dne 7. 10. 2018 na přechodu pro chodce u obchodního domu na ulici Dr. E. Beneše v Bruntále. Prozatím neznámý pachatel uhodil rukou do kapoty vozidla Volkswagen. Události předcházela slovní rozepře s řidičem automobilu. Došlo k promáčknutí kapoty a škodu majitel vozu vyčíslil na 4 500 korun.

Nehody

Přes víkend řešili policisté devět dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Způsobená škoda přesáhla škodu 520 tisíc korun.

Při silničních kontrolách policisté zjistili u pěti řidičů jízdu pod vlivem alkoholu, u čtyř se jednalo o hodnoty přesahující 0,5 promile a jednomu řidiči byla naměřena hodnota přesahující 2 promile.

Nehody způsobené zvěří

V pátek 5. 10. 2018 v 22:10 v obci Hošťálkovy místní částí Vraclávek řídila 20letá žena vozidlo Peugeot a od levého okraje vozovky jí vyběhla do jízdní dráhy srna. Řidička strhla řízení vpravo a střetla se s dopravní značkou. Ke střetu se zvěří nedošlo. Způsobená škoda činí 42 tisíc korun.

Mezi obci Třemešná a Město Albrechtice dne 8. 10. 2018 v 02:55 hodin řídil 35letý muž nákladní vozidlo Man s návěsem a bezprostředně před automobil mu vběhla srna. Došlo ke střetu, po kterém zvíře z místa uteklo. Způsobená škoda na tahači činí 50 tisíc korun.

Dne 6. 10. 2018 v 19:50 hodin mezi obcemi Rýmařov a Jamartice jel na motocyklu Yamaha 42letý muž a z pravého silničního příkopu mu vyskočilo do jízdní dráhy tele. Zvíře předtím překonalo elektrický ohradník. Došlo ke střetu, motocyklista upadl na komunikaci. Tele uteklo zpět do ohrady. Způsobená škoda na motorce činí 40 tisíc korun.

K nehodě mezi lesní zvěří a přední částí vozidla Land Rover došlo také dne 6. 10. 2018 v 23:00 hodin mezi obcí Václavov a Malá Štáhle. Srna po střetu uhynula. Způsobená škoda je 500 korun.

Cyklista nalezl munici

Krnovští policisté přijali dne 5. 10. 2018 od cyklisty, který projížděl na poli za zahrádkářskou osadou Horní předměstí, oznámení o nálezu předmětu připomínajícího munici. Místo nálezu policisté zajistili a přivolaný policejní pyrotechnik z expozitury Frýdek Místek určil, že se jedná o protiletadlovou střelu ráže 30 mm, kterou si převzal k likvidaci.

por. Bc. Pavla Jiroušková

8. 10. 2018

vytisknout  e-mailem