Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Povedený trojlístek

Ostrava - policisté obvini trojici mladých lidí... 

Podvečerní loupež
 
V Mariánských Horách v blízkosti tramvajové zastávky „Prostorná“ došlo dne 21. 7. 2013 k trestnému činu loupeže.
 
Krátce před osmou hodinou večerní se dva mladíci (19, 17) a mladá žena (22) snažili odcizit mobilní telefon dvacetileté ženě. Jelikož poškozená neviděla důvod jej trojici pachatelů vydat dobrovolně, byla surově fyzicky napadena. Inkasovala rány pěstmi a poté, co spadla na zem a kabelku s telefonem odhodlaně bránila, došlo i na kopance. Po chvíli nerovného boje se pachatelům podařilo kabelku roztrhnout a telefon odcizit. Poté okamžitě utekli. Poškozená musela do nemocnice, kde jí byly ošetřeny podlitiny a odřeniny. Škodu následně vyčíslila na dva tisíce korun.
 
Trojici mladých agresorů však spáchaná loupež nestačila. Dne 23. 7. 2013 okolo druhé hodiny ranní se vloupala do vozidla zn. Mercedes Vito, které bylo zaparkováno na ulici Korunní v Mariánských Horách. Po rozbití zadního okna z něj pachatelé vynesli nákup, jenž v něm majitelka nepochopitelně zanechala. Odcizili potraviny za dva tisíce korun, škoda na vozidle činila tisíců deset. Zloději však neměli tušení, že celý incident ze svého okna pozoruje všímavý nájemník blízkého domu. Ten ihned zavolal policisty, kteří povedený trojlístek na místě zadrželi a eskortovali tam, kam patří. Do policejní cely. Pro policisty již nebyl žádný problém prokázat této trojici i výše popsanou loupež.
 
Všichni tři jsou již obviněni z trestných činů loupeže, krádeže a poškození cizí věci. U mladistvého se nejedná o trestný čin, nýbrž o provinění, proto mu za ně hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Dvěma zletilým pachatelům hrozí trest desetiletý. 
 
 

vytisknout  e-mailem