Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přebor ve střelbě

Ms kraj: Známe vítěze moravskoslezského přeboru ve střelbě z krátké služební zbraně 

Na třinecké střelnici se uskutečnil dvoudenní „moravskoslezský“ přebor ve střelbě z krátké služební zbraně. Soutěž uspořádalo jako již tradičně školní policejní středisko krajského ředitelství, letos rovněž v součinnosti se Sportovním klubem policie Ostrava. Ti nejlepší postupují na republikové mistrovství.

Jedná se o soutěž jednotlivců, v kategorii muži a kategorii ženy, a tříčlenných družstev. Na palební čáru se postavilo 32 policistů (z toho 5 žen) a 1 občanský zaměstnanec průřezově z celého moravskoslezského krajského ředitelství, poté i 11 družstev. Soutěžní disciplínou byla obecně praktická střelba dle připravených střeleckých situací, konkrétně na osmi stanovištích. Když je řeč o praktické střelbě, ta vyžaduje naprosté a okamžité přizpůsobení se okolnostem a přinutí střelce plně využít své dovednosti a schopnosti.  Instruktoři služební přípravy školního policejního střediska, kteří vedou střeleckou, taktickou, fyzickou a služební přípravu policistů (známi jsou jako „bojaři“), připravili na jednotlivých stanovištích střelecké situace ve stylu IPSC střelby. Soutěžící mířili například na terče, kterých bylo v některých situacích i více najednou, nebo se pohybovali v simulované budově.

Ani na této soutěži nechyběli rozhodčí, kteří dbali nad pravidly přeboru, rovněž tak nad bezpečnou manipulací, prací se zbraní a přesností zásahu. Nutno podotknout, že první den přeboru proběhl trošku v „bojových“ podmínkách, neboť vydatně pršelo a bylo poměrně chladno. Policisté si s tím však poradili, na službu i v takovýchto podmínkách jsou cvičeni a připraveni.   

K níže uvedeným výsledkům přeboru doplním, že policistky a policisté, kteří obsadili stupně vítězů, porovnají své střelecké dovednosti a mušku v zářijovém celorepublikovém klání, tedy na Policejním mistrovství České republiky ve střelbě z krátkých služebních zbraní. Tak hodně zdaru! Ti, kteří se umístili na „bedně“ na prvních třech místech, obdrželi diplomy a ceny, například od Základní organizace Nezávislého odborového svazu Policie ČR DI Ostrava - Vítkovice. Každopádně, gratulujeme těm nejlepším, poděkování za účast a skvělé výkony patří ale všem soutěžícím. Bylo vidět, že každý z nich poctivě trénoval. Přebory nejsou ani z hlediska organizace snadnou záležitostí, patří se poděkovat tedy všem, kteří se na jejich přípravě a realizaci podíleli a jakoukoliv formou k soutěži přispěli a podpořili ji.  

Výsledky:

Jednotlivci ženy
 

  1. místo -  policistka krajského ředitelství

  2. místo -  policistka oddělení hlídkové služby Městského ředitelství policie Ostrava

  3. místo -  policistka odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál

Jednotlivci muži

  1. místo -  policista školního policejního střediska

  2. místo -  policista zásahové jednotky

  3. místo -  policista speciální pořádkové jednotky

Družstva 

  1. místo – školní policejní středisko

  2. místo – zásahová jednotka

  3. místo – speciální pořádková jednotka

por. Mgr. Soňa Štětínská
oddělení tisku, 19. června 2024

Odkazy do noveho okna

střelecké přebory

střelecké přebory 

Detailní náhled

střelecké přebory_02

střelecké přebory_02 

Detailní náhled

střelecké přebory_03

střelecké přebory_03 

Detailní náhled

střelecké přebory_04

střelecké přebory_04 

Detailní náhled

střelecké přebory_05

střelecké přebory_05 

Detailní náhled

střelecké přebory_06

střelecké přebory_06 

Detailní náhled

střelecké přebory_07

střelecké přebory_07 

Detailní náhled

střelecké přebory_08

střelecké přebory_08 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem