Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Před policisty utíkal

Orlová - v minulosti řídil i pod vlivem drog..... 

Včera policisté speciální pořádkové jednotky posilovali noční výkon služby v ulicích Orlové. Kolem půl desáté večer na ulici Bezručové se snažili zastavit přijíždějící vozidlo Škoda Felicia Combi. Řidič vozidla výzvu policisty neuposlechl, objel ho a začal ujíždět. Začalo pronásledování po silnicích, místních a účelových komunikacích. Když byla vozidla na stejné úrovni, řidič ujíždějícího vozidla přeskočil z místa řidiče na místo spolujezdce, z vozidla vyskočil a snažil se utéct. Policejní hlídka se rozdělila.
Ve vozidle bez řidiče policisté zadrželi další dvě osoby, konkrétně muže ve věku 25 a 33 let. Vzápětí byl dostižen i řidič.
Lustrací policisté zjistili, že 26letý řidič nemá za volantem co dělat. Rozsudkem Okresního soudu Karviná mu byl v říjnu 2009 vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu dvou let, předpokládaný konec zákazu trestu byl stanoven na leden 2013.
Porušení zákona bude řešeno formou zkráceného přípravného řízení, muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Vozidlo v celostátním pátrání nebylo, ale v zavazadlovém prostoru byly uloženy různé nástroje a dvě registrační značky. U věcí máme podezření, že pochází z trestné činnosti. V dalším prověřování osob i věcí budou pokračovat policisté Obvodního oddělení v Orlové.
por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem