Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Předčasná sklizeň

Bruntál - přes noc mu z pole odnesli okolo 100kg česneku, loupež si žena vymyslela a další  

Zaměřili se na vozidla
Níže uvedené případy poškozování vozidel byly prvotně v červnu 2011 šetřeny jako přestupky. Následně v těchto dnech na základě vyčíslení hmotných škod byly překvalifikovány na trestné činy poškození cizí věci, kdy pachatelům těchto skutků hrozí dle TZ odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti.  
V prvním případě, který šetří bruntálští policisté, oznámila řidička poškození vozidla Fiat Punto. V průběhu doby a to přibližně od večera 18.6.2011 do odpoledních hodin dne 19.6.2011 v Bruntále na ulici Pionýrské dosud neznámý pachatel poškrábal lak zadních levých dveří v délce 50cm. Vyčíslená škoda poškozením se pohybuje okolo 12 tisíc Kč
Další dva případy jsou v šetření krnovských policistů. Jedná se o poškození vozidel na parkovišti SPC v Krnově. Zde v průběhu noci od 17.6. 2011 do 18.6.2011 neznámý pachatel rozbil pravé zadní okno na vozidle VW Passat Variant. U druhého, vedle zaparkovaného, vozidla BMW utrhl zadní stěrač a promáčkl zadní kapotu vozidla. Celková škoda na vozidlech byla vyčíslena ve výši přesahující 8 tisíc Kč. 
 
Přišel o navigaci
V průběhu dne 13.7.2011 ( od 9:00:16:00 hodin ) dosud neznámý pachatel vnikl do osobního vozidla Renault Megane V této době se majitel vydal poznávat přírodní krásy okolí a nechal na odstavné ploše mezi obcemi Karlova Studánka - Vidly, nedaleko naučné stezky Bílá Opava, své vozidlo zaparkované. Po rozbití skla dveří na straně řidiče se pachateli podařilo odcizit navigační zařízení s nabíječkou, transmiter, rozbočovač a flash disk. Poškozením okna vznikla majiteli vozidla předběžná škoda ve výši 1 600 Kč a odcizením věcí škoda ve výši okolo 2 tisíc Kč. 
 
Předčasná sklizeň
Kuriózním případem krádeže se zabývají policisté na Bruntálsku. Dne 13.7.2011 oznámil majitel zemědělského pozemku, že mu byla během noci z 12.7.2011 na 13.7. 2011 odcizena z jeho pole v obci Nové Heřminovy pěstovaná cibulová zelenina. Jednalo se přibližně o 100kg česneku - tzv. modrý paličák. Předběžná škoda se pohybuje okolo 20 tisíc Kč.
 
 
Zemědělci zůstali bez ventilátorů
Přibližně v době od konce června do 13.7.2011 neznámý pachatel v obci Dívčí Hrad z objektu seníku, který vlastní zemědělská firma, odcizil 3 kusy ventilátorů v celkové hodnotě okolo 45 tisíc Kč. Následně také poškodil přívodní elektroinstalaci k těmto ventilátorům, která se pohybuje v hodnotě okolo 5 tisíc Kč. 
 
  
Majitelé přišli o svá kola
Bruntálští policisté šetří dva případy vniknutí do sklepních kójí a to v době od 11.7.2011 do 13.7.2011.
Jeden případ se stal v Bruntále na ulici Nezvalova. Pachatel zde ve sklepních prostorách bytového domu u jedné z kóji povolil pant petlice a odvezl si odtud pánské horské kolo Favorit v hodnotě okolo 5 tisíc Kč.
Druhý případ oznámil majitel bytu na ulici Husova v Bruntále. I jemu neznámý pachatel ze sklepní kóje po poškození petlice odcizil pánské horské kolo v hodnotě okolo 3 tisíc Kč a ještě si stačil přibalit i křovinořez v hodnotě okolo 11 tisíc Kč.
 
 
Celou věc si vymyslela
V těchto dnech se kriminalisté zabývali případem loupeže, který oznámila 23letá žena. Tato policistům uvedla, že v nočních hodinách 12.7.2011 v Bruntále na ulici Nádražní k ní přistoupil neznámý muž a měl jí udeřil dlaní do obličeje. Následně měl ženě strhnout kabelku, kde měla mobilní telefon, finanční hotovost okolo 200 Kč a osobní doklady. Pachatel měl odejít směrem do centra Bruntálu.
Na základě šetření bylo zjištěno, že oznamovatelka si celou věc vymyslela a v uvedenou dobu se pohybovala na různých místech v Bruntále. Kabelku pravděpodobně někde zapomněla a nedokázala si vzpomenout kdy a v jakých místech ke ztrátě mohlo dojít.. Na základě zjištěných skutečností bude následně celá věc odložena.
 
 
 
                     komisař por. Ing. Křištofová I.                   
                     za 13.7.2011 
 
 
 

vytisknout  e-mailem