Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přepadení seniora

Karviná - Agresivní muž si troufl na muže s handicapem 

Pána pohybujícího se o berlích si vytipoval, sledoval a pak okradl. Řeč je o 28 letém pachateli, který v polovině února přepadl důchodce.

V polovině února, na karvinské poště v městské části Nové Město, si obviněný 28letý muž vytipoval 63letého, který si vyzvedával svůj důchod. Po odchodu z pošty ho sledoval až na ulici Růžová. Náhle ho zezadu chytil do tzv. kravaty a ze zadní kapsy kalhot se pokusil odcizit peněženku s hotovostí, což se mu nepodařilo. Napadený proti útočníkovi se pokusil použít i berle, ale agresor muže strhl na zem. V té chvíli náhodný svědek pachatele okřikl. Útočník přestal staršího pána napadat a z místa utekl. Mužova zranění ošetřili lékaři v nemocnici.

Komisař proti pachateli zahájil trestní stíhání a 28letého muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež. Trestní stíhání proti násilníkovi, který v minulosti byl již 14x soudně trestán, bude pokračovat vazebně. Soud akceptoval návrh na vzetí obviněného do vazby. Muž je ohrožen trestem odnětím svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

zpravodajství 8. března 2017

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, skupina tisku a prevence Karviná
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz


 

vytisknout  e-mailem