Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Prostějovští kriminalisté objasnili sérii přepadení

zprávy ze dne 23.1.2009. 

Kriminalisté objasnili sérii přepadení na ulici

Kriminalisté v tomto týdnu zahájili trestní stíhání dvou mladistvých pachatelů pro provinění Loupeže a Krádeže. Tito dva pachatelé se od počátku roku dopustili dvou loupežných přepadení a tří krádeží v ulicích Prostějova. K první krádeži došlo na náměstí E. Husserla, kdy pod smyšlenou záminkou zastavili mladíka a poté mu z ruky odcizili mobilní telefon v hodnotě 1 500,- Kč. O týden později ve večerních hodinách před budovou gymnázia na ulici Komenského oslovili dalšího mladíka a požádali ho o zapůjčení 10,- Kč. Když poškozený povytáhl peněženku z kapsy, pachatelé mu ji vytrhli, prohledali a odcizili z ní finanční částku 150,- Kč. O 15 minut později v prostoru parku na ulici Studentská zastavili jiného mladíka a požádali ho zaslání SMS zprávy z jeho mobilního telefonu. I po něm požadovali zapůjčení 10,- Kč. Mladíkovi stejným způsobem odcizili z peněženky peníze a navíc ukradli i jeho telefon v hodnotě 3 000,-Kč. V dalších dvou případech, ke kterým došlo 14. ledna v podvečerních hodinách, se pachatelé nezdráhali použít i násilí. Na ulici Netušilova požádali mladého muže o zapůjčení finanční částky. Když jim poškozený odmítl jakékoliv peníze dát, fyzicky ho napadli a poté mu z peněženky odcizili 100,- Kč. Stejný den večer v prostoru nedaleko rybníka na ulici Na Hrázi uchopili pachatelé zezadu okolo pasu poškozeného, tak že se nemohl hýbat, poté mu prohledali kapsy u bundy a odcizili jeho mobilní telefon v hodnotě 1 500,- Kč a z peněženky částku 500,- Kč.
Všechny tyto případy se naštěstí obešly bez zranění poškozených. O vině a trestu pachatelů bude rozhodovat soud pro mládež.


Kriminalisté zjistili pachatele loupeže z loňského roku

Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže (1980) z Prostějova pro trestné činy Loupež a Porušování domovní svobody. Obviněný dne 28.11.2008 v odpoledních hodinách zazvonil na zvonek u dveří bytu na ubytovně na ulici M. Pujmanové v Prostějově a po otevření dveří poškozeným ho zatlačil dovnitř a požadoval po něm vydání peněz. Když poškozený muž odmítl peníze vydat, prohledal celý pokoj a poté opět vyžadoval vydání peněz po poškozeném. Přitom ho škrtil a fyzicky napadal. Z kapsy u košile mu poté odcizil finanční hotovost ve výši 4 500,- Kč. Při odchodu z bytu odcizil dále ovladač od televize a podaný tiket od sportky. K újmě na zdraví poškozeného nedošlo. Vznikla mu hmotná škoda na odcizených věcech ve výši 5 650,- Kč.

vytisknout  e-mailem