Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Provrtané nádrže

Novojičínsko - Ve svém nekalé činnosti nadále pokračoval 

Policisté jej chytili, soud jej odsoudil, dal mu šanci na nápravu a on v trestné činnosti pokračoval dále. Několik desítek poškozených nádrží osobních automobilů, odcizené části vozidel, jízdní kola, vloupání do vozidel i objektů. Pouhý krátký výčet jeho jednání.

Této trestné činnosti se nedopouštěl sám. Z části společně s dalšími pachateli a z části samostatně. Poškození doposud vyčíslili vzniklou škodu na více jak 100 korun. Další 4 pachatele, převážně z města Kopřivnice, vyšetřujeme na svobodě. Trestné činnosti se dopouštěli na území města Nový Jičín, Kopřivnice, Frenštát pod Radhoštěm, ale také na Frýdeckomístecku.

K páchání trestné činnosti používali svá vozidla (VW Golf, Opel Corsa) ale také ty které si zapůjčili.

K odčerpání benzínu a provrtání nádrží používali hroty a aku vrtačku a přizpůsobené plastové kanystry.

K dnešnímu datu má jeden z pachatelů sděleno obvinění pro více jak 32 trestných činů. Tento počet není konečný. Jedná se o 22letého muže z Kopřivnice, který se v současné době nachází ve vazební věznici. Za stejné jednání byl letošního roku novojičínským soudem odsouzen na 5 měsíců s 18 měsíční zkušební dobou. Vsetínský soud jej odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 12ti měsíců, s odkladem na zkušební dobu 36-ti měsíců a ve stejné výměře i zákaz pobytu v okrese Vsetín.

Předpokládáme, že vyšetřování ukončíme do několika týdnů. Musíme vyslechnou ještě několik dalších poškozených. Nicméně můžeme říci, že krádeže pohonných hmot navrtáním nádrží od doby zadržení jednoho z pachatelů na území Novojičínska ustaly.

Tisková zpráva z 12.října 2012
Navrtávali nádrže
V těchto dnech prověřujeme jednání skupiny zlodějů, kteří trápili majitele vozidel na Novojičínsku.  Navrtáním nádrží osobních automobilů zcizovali pohonné hmoty. Poškození majitelé vozidel jsou také z okresu Frýdek-Místek. Na případu nadále pracujeme, zjišťujeme další poškozené. Přesný počet skutků v tuto chvíli není znám, prozatím máme zjištěných více jak 20 poškozených. Jeden z pachatelů je ve vazební věznici.


Tisková zpráva ze dne 15.10.2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem