Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

První dva násilníci vykázáni

Bruntál - první případy domácího násilí v nové roce, odhalení varny, zranil se při kiteboardingu a další  

První dva násilníci vykázáni z obydlí na deset dní
První dva případy domácího násilí jsme řešili v našem okrese dne11.1.2012 a to na Rýmařovsku a Hornobenešovsku. Při kontrolách, zda dodržují vykázaní zákaz vstupu do obydlí na deset dní, jsme zjistili, že jeden z nich tento zákaz nerespektuje a do domu dvakrát vstoupil.
Nejprve na Rýmařovsku jsme vykázali z obydlí 35letého muže. Ten měl opakovaně v  bytě slovně a fyzicky napadat svou družku a to i před jejich dětmi.
Na Hornobenešovsku jsme z obydlí na deset dní vykázali 49letého muže. Ten měl nejméně po dobu jednoho roku pod vlivem alkoholu fyzicky i psychicky napadat svou družku. Po vykázání nerespektoval výzvu a vstoupil dvakrát do domu. Byl zajištěn, při dechové zkoušce jsme mu naměřili 2,41 promile a střízlivěl na záchytné stanici v Opavě.
 
Z recyklačního dvora odcizil televizory
V době od 11. do 12.1.2012 v Bruntále na ulici Polní prozatím neznámý pachatel poškodil v areálu recyklačního dvora zámek vrat do skladu elektro-odpadu. Zde odcizil 40 vyřazených a poškozených televizorů a 10 televizních monitorů. Vynesl si je na blízké pole, kde z nich odstranil měděné součásti, které odcizil a zbytek zde nechal. Na poli zbylé věci nalezl při ohledání psovod se služebním psem Gasem. Způsobená škoda činí 6 tisíc Kč.
 
Dopravní nehody + fota
Dopravní policisté šetřili v průběhu čtvrtečního dne 12.1.2012 tři nehody, při kterých jeden řidič usnul, druhý nedal přednost a třetí dostal smyk.
Mezi obcí Nové Heřmínovy a Široká Niva v 09,17 hodin jel 45letý muž s nákladním vozidlem Mercedes a při řízení usnul a přejel do levé poloviny vozovky. Zde narazil do protijedoucího vozidla Peugeot, které řídil 49letý muž. Nákladní auto následně sjelo do levého příkopu, kde narazilo do oplocení domu. Peugeot také skončil mimo silnici. Při nehodě došlo ke zranění řidiče osobního vozidla, který byl po vyproštění převezen do nemocnice. K dalšímu zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 285 tisíc Kč. Při šetření řidič nákladního vozidla nepředložil řidičský průkaz . V evidencích jsme zjistili, že ho má blokovaný.
O patnáct minut později v Holčovicích jel 56letý řidič s vozidlem Nissan a při průjezdu pravotočivou zatáčkou na ledem pokryté silnici dostal smyk. Ten nezvládl a přejel do protisměru, kde narazil do projíždějícího nákladního vozidla DAF s návěsem. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 330 tisíc Kč.
Nedání přednosti zapříčinilo nehodu, která se udála ve 12,00 hodin mezi obcí Velká Štáhle a Rýmařov. 20letý řidič nákladního vozidla Iveco nedal přednost v jízdě 39letému řidiči, který jel po hlavní silnici s nákladním vozidlem Iveco s přívěsem. Došlo ke střetu a lehkému zranění mladého řidiče. Škoda se při této nehody vyšplhala na částku 280 tisíc Kč.
 
Z myslivny odcizil jelena
Vloupání do myslivny šetří rýmařovští policisté v Dětřichově nad Bystřicí. Od noci 11. do dopoledne 12.1.2012 vnikl prozatím nezjištěný pachatel do myslivecké chaty a odcizil jelena o váze cca 100 kg. Zvíře střelili členové mysliveckého sdružení ve večerních hodinách dne 11.1.2011 a odložili ho pro další zpracování na chodbu chaty. Způsobená škoda činí 15 tisíc na zvířeti a 1 tisíc na poškození chaty. 
 
Zranil se při kiteboardingu
Dne 12.1.2012 v odpoledních hodinách došlo v Krnově na kopci mezi letištěm a zahrádkářskou kolonií ke zranění 36letého muže. Ten měl při sportovní aktivitě tzv. kiteboardingu spadnout zřejmě vlivem poryvu větru z výšky nejméně 1,5 metru na zem. Utrpěl závažná zranění a upadl v bezvědomí. Musel být letecky transportován do nemocnice v Ostravě. Policisté šetří okolnosti pádu a čekáme na zlepšení zdravotního stavu zraněného muže, abychom ho mohli k celé události vyslechnout.
 
Z pohostinství vzal prázdné nerezové sudy od piva a různé nealko
V Miloticích nad Opavou v době od 11. do 12.1.2012 vytrhl pachatel dvoje dveře do objektu pohostinství, restaurace a vnikl dovnitř. Zde odcizil dva prázdné pivní nerezové sudy a různé nealkoholické nápoje. Svým jednáním způsobil škodu ve výši přes 4 tisíce Kč.
 
Krnovští policisté z toxi týmu odhalili další distributory a výrobce pervitinu
V těchto dnech proběhly v Krnově dvě realizace policistů z toxi týmu, kdy byly zadrženy tři osoby (dva muži ve věku 32 a 25 let a jedna žena ve věku 24 let). V rámci prováděného zákroku policisté zajistili věci k výrobě drog, chemikálie a také menší množství pervitinu. 
Policejní komisař SKPV Krnov následně všechny tři obvinil. Mladšího z mužů a ženu z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Staršího z mužů z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a pomoci k přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Svého protiprávního jednání se měli dopustit tím, že 25letý muž v průběhu celého roku 2011 měl v Krnově vyrobit přes 100 gramů pervitinu, který měl následně sám užít a část distribuovat mezi další uživatele. 32letý obviněný měl ke konci roku 2011 v Polsku zakoupit léky na výrobu pervitinu, které měl předat mladšímu obviněnému k výrobě drogy. Následně za tuto činnost měl obdržet část vyrobeného pervitinu, kterou měl z části použít pro vlastní potřebu a část zdarma distribuovat uživatelům zejména na Krnovsku. Obviněná žena měla ke konci roku obdržet od staršího z obviněných nezjištěné množství pervitinu, který sama užila a část dále distribuovala na Krnovsku zdarma uživatelům. Trestní stíhání je vedeno na svobodě a obviněným hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
 
    za 12.1.2012                                               komisař por. Bc. Tušková P.

                                                            

vytisknout  e-mailem