Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Recidivista skončil ve vězení

Opavsko - 23letý muž obviněn z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a krádeže 

Mladík s bohatou trestní minulostí se měl úmyslně vyhýbat nástupu výkonu trestu odnětí svobody. Opavští policisté 23letého muže díky dobré osobní znalosti vypátrali a nyní si již odpykává svůj trest ve vězení. Dne 29. dubna 2014 komisař služby kriminální policie a vyšetřování mladého recidivistu obvinil nejen ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, ale také z přečinu krádeže.
 
Několikrát odsouzený muž se měl úmyslně bránit nástupu výkonu trestu odnětí svobody tím, že na uvedené kontaktní adrese, kterou měl sám uvést soudu, písemnosti nepřebíral a fyzicky se na ni také nezdržoval. O doručovanou poštu se neměl zajímat a také si na příslušné poště nezajistil přeposílání písemností na jinou adresu, či jejich ukládání na poště. Tímto svým chováním měl znemožnit doručení obsílky od soudu do jeho vlastních rukou, která obsahovala výzvu nástupu výkonu trestu odnětí svobody.
 
Přečinu krádeže se měl dopustit již v lednu tohoto roku v nákupním centru na ulici U Fortny v Opavě. V prodejně měl využit nepozornosti prodavaček a odcizit pánskou prošívanou vestu v cenové hodnotě okolo 900 korun. Výše popsaného jednání se měl dopustit i přes tu skutečnost, že v roce 2013 byl opavským soudem odsouzen pro přečiny krádeže. Muži za jeho protiprávní jednání hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 6 měsíců do 3 let.
  
 

Obviněni z pěstování konopí

Opavští kriminalisté specializující se na problematiku TOXI prověřovali možnou trestnou činnost související s nedovoleným pěstováním rostlin obsahující omamnou nebo psychotropní látku. Po provedené domovní prohlídce zajistili 11 kusů rostlin konopí s pěstebním zařízením. V těchto dnech policejní komisař obvinil dva muže ve věku 24 a 27 let ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaném formou spolupachatelství.
 
Mužům je kladeno za vinu, že pravděpodobně od začátku letošního roku do dubna v pronajatém bytě v Opavě, poté co starší z obviněných měl obstarat potřebné vybavení, společně vypěstovali 11 kusů rostlin konopí. Rostliny měli také společně sklidit a usušit s úmyslem, že je užijí pro vlastní potřebu. Zajištěné věci byly odeslány ke znaleckému zkoumání. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Obviněným hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 1 do 5 let nebo peněžitý trest.
 
 
nprap. Bc. Pavla Welnová
vrchní inspektor PIS Opava
2. května 2014

 

vytisknout  e-mailem