Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Řídil i přes zákaz

Karvinsko: Řidič měl pozitivní test na přítomnost návykových látek. Vydával se za bratra.  

Hlídka policistů speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství zastavila dnes po druhé hodině ranní v Havířově-Šumbarku osobní vozidlo. Řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení vozidla. Muž policistům sdělil, že doklady nemá u sebe. Nadiktoval jim proto své údaje a předložil občanský průkaz. Policisté muže posléze vyzvali k dechové zkoušce, jejíž výsledek byl negativní. Řidič se ale choval celou dobu nervózně. Policisté ho proto vyzvali i k podrobení se testu na přítomnost návykových látek. V tomto případě byl test pozitivní.
 
Policisté podezřelého převezli na policejní služebnu. Přišli na další zajímavé skutečnosti. I přes důkladnou kontrolu osobních údajů na místě zastavení nebylo možné zjistit, že se muž vydává za někoho jiného. Vše takzvaně sedělo. A jak by ne, vydával se totiž za bratra. Důvodem bylo zřejmě to, že se chtěl vyhnout trestnímu stíhání, protože má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. A protože v době zákazu neřídil poprvé, byl v hledáčku policistů, kteří pátrali po jeho pobytu. A dále, policisté nalezli u muže sáček s krystalickou látku. Ten i občanský průkaz bratra zajistili.
 
Vzhledem k uvedeným skutečnostem sdělili havířovští kriminalisté, kteří si případ převzali, 25letému muži z Karvinska obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž je dále podezřelý z přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
13. 4. 2011
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem