Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Seniorka přišla o peníze

ÚO Bruntál - podomní prodejci se vloudili do obydlí pod záminkou prodeje dek 

Řídil pod vlivem alkoholu
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky sdělili rýmařovští policisté v těchto dnech podezření 24letému muži. Ten dne 4.3.2011 v Dolní Moravici měl řídit vozidlo Fabia pod vlivem alkoholu. Byl zastavován policejní hlídkou, která mu při dechové zkoušce naměřila 1,93 a následně 1,90 promile alkoholu.
 
Chtěla zabránit střetu s náklaďákem, ale narazila do stromu
V 07,50 hodin dne 22.3.2011 v Zátoru jela 58letá řidička s vozidlem Alfa Romeo a při vjíždění do mírné pravotočivé zatáčky vjelo do jízdní poloviny nákladní auto s přívěsem. Žena, aby zabránila střetu, najela k pravému okraji vozovky a na nezpevněnou krajnici. Zde automobil už nedokázala zastavit a narazila do stromu a ocelového zábradlí. Ke střetu s nákladní soupravou a ani zranění osob nedošlo.   Způsobená škoda činí nejméně 190 tisíc Kč.
 
Předstíraný prodej dek
Další případ okradení staršího občana o úspory šetří nyní bruntálští policisté v Kunově.
Mezi 08,30 až 09,30 hodin v úterý 22.3.2011 v Kunově využila dosud neznámá žena neuzamčené branky a otevřených dveří u rodinného domu a vešla dovnitř. Přešla přes zádveří až do kuchyně, kde 75letá majitelka připravovala oběd. Pachatelka začala seniorce nabízet deky, které vytahovala z velké tašky. Poškozená jí sdělila, že nic kupovat nechce a ať opustí dům. Na tyto výzvy žena nereagovala a začala vytahovala další deky s květinovým vzorem, které předváděla a roztahovala před poškozenou. Při tomto jednání se za zády podvodnice objevil cizí muž, který tam zůstal stát po celou dobu nabízení zboží. Krátce po jejich odchodu seniorka zjistila, že jí chybí přes 11 tisíc Kč.
K popisu pachatelů:
            -žena ve věku 40 až 50 let, 165 cm vysoká, silné obézní postavy, tmavší pleti, černé vlasy. Oblečenu měla černou dlouhou sukni a svetr světlé barvy. Hovořila česky s cizím přízvukem.
            -muž ve věku kolem 50 let, o něco málo vyšší než žena, silné až obézní postavy a tmavší pleti. Oblečenu měl bundu světlé barvy.
V souvislosti s tímto případem opět upozorňujeme, aby lidé nenechávali svá obydlí otevřená a nezajištěná a to i když jsou jen na zahrádce či přímo v domě či bytě. Této situace totiž mohou využít různí podvodní prodejci a k seniorům se vloudit pod záminkou odečtu vody, elektřiny či prodejů, výher a pak je okrást.
 
Ulomený stěrač a rozbité okno
Škodu kolem 14 tisíc Kč způsobil neznámý pachatel na vozidle Kia, které majitel zaparkoval na ulici K. Čapka v Krnově. Pachatel ho úmyslně poškodil v době od 10. do 11.3.2011 a to tím, že zlomil stěrač a způsobil praskliny na čelním skle. Majitel poškození oznámil až včera 22.3.2011. Případ šetří OOP Krnov.
 
Ve vlaku přišel o mobil
Rýmařovským policistům oznámil 26letý muž včera 22.3.2011, že byl okraden při cestování ve vlaku v Pardubicích o rok starý mobilní telefon Nokia E52. Ten mu vzal dosud neznámý pachatel ve večerních hodinách 21.3.2011 v jídelním voze vlakové soupravy, když stáli v zastávce v Pardubicích na hlavním nádraží. Mobil měl poškozený v bundě, kterou měl přehozenou přes sedadlo a nepřetržitě ve svém dosahu. Způsobená škoda činí 3 500 Kč.
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
23.3.2011 

vytisknout  e-mailem