Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Seniorka přišla o úspory

Bruntál - vloudil se do její přízně a pak kradl 

Intenzivním šetřením a vyhodnocováním zjištěných informací rýmařovští policisté zjistili pachatele, který okradl nemocnou seniorku o 40 tisíc korun. Policisté měli o to těžší práci, že prvotní oznámení bylo na krádež ze strany neznámých pachatelů, kteří se měli vloudit do bytu seniorky pod záminkou kontroly zraku. To však policisté při šetření vyvrátili a zjistili, že nemocnou ženu měl okrást její známý. 

76letému muži, který má za sebou trestní minulost, sdělili dne 10. 6. 2014 podezření z přečinu krádeže. Protiprávního jednání se měl dopustit tím, že v Rýmařově od března do 2.4.2014, v domě s pečovatelskou službou, měl navázat přátelské vztahy s poškozenou, využít jejího špatného zdravotního stavu a získané důvěry a průběžně jí ze šuplíku ve skříni odcizil naspořené peníze ve výši 40 tisíc korun. Takto získané finance užil pro svou potřebu.  Muž se policistům k činu doznal. 

Odcizenou kytaru si schoval v lese

Rýmařovští policisté objasnili krádež elektrické kytary. V úterý sdělili podezření z přečinu krádeže 32letému místnímu muži. Ten měl dne 25. 5. 2014 v azylovém domě v Rýmařově, kde byl pozván obyvatelem bytu, využít jeho spánku a ze skříně mu odcizil elektrickou kytaru i s příslušenstvím v hodnotě 7 tisíc korun. Lup, který si podezřelý uschoval v lese, policistům po doznání vydal. Kytara tedy putovala zpět k majiteli. Podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

 

 

 

komisař por. Bc. Tušková P.

11.6.2014

vytisknout  e-mailem