Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Seniorku neokradli

ÚO Bruntál - našla ho prohledávat ložnici, kde ji překvapený pachatel sdělil, že ji hledá 

Seniorku se jim nepodařilo okrást
Další hned dvě ze známých fint využila skupinka pachatelů, aby se dostala do domu starší ženy, kterou chtěli okrást o životní úspory, což se jim díky její duchapřítomnosti nepodařilo.
Celá událost začala tím, že včera 21.9.2010 v dopoledních hodinách v Břidličné oslovil jeden z pachatelů 75letou seniorku, která byla na své zahrádce u rodinného domku. Požadoval vodu do chladiče vozidla. Žena jeho žádosti vyhověla a šla s ním do domu, kde mu vodu začala napouštěn do kbelíku, když za nimi dovnitř přišla neznámá žena s žádostí, zda může jít na záchod. Seniorka ji zavedla na toaletu a vrátila se zpět ke kbelíku s vodou, když si všimla, že má pootevřené dveře do ložnice. Šla tedy do pokoje, kde přistihla dalšího muže, jak jí prohledává skříň. Na otázku co tam dělá, jí sdělil, že ji hledá. Po této události velmi chvatně všichni tři opustili dům bez toho, aniž by něco odcizili. Poškozená si ještě všimla další ženy, která čekala venku.
K popisu pachatelů uvedla, že se jednalo o dva muže a dvě ženy tmavší barvy pleti a ve věku kolem 33 až 35 let.
 
Z garáže vzal pneumatiky a benzín
V době od 15. do 21.9.2010 v Bruntále na ulici Chelčického vypáčil dosud neznámý pachatel vrata řadové garáže a vnikl dovnitř. Zde z nádrže zaparkované škodovky odcizil 15 litrů benzínu a s sebou vzal i čtyři zimní pneumatiky Barum a další dvě na plechových discích a dvě bez disků. Svým jednáním způsobil majitelům škodu ve výši nejméně 5 tisíc Kč.
 
Výzva svědkům dopravní nehody
Policie žádá o pomoc při šetření dopravní nehody, která se stala dne 23.8.2010 okolo 18,00 hodiny na přechodu pro chodce na ulici Revoluční v Bruntále před budovou komerční banky, kde nezjištěný řidič se střetl s 63letou chodkyní.
K dopravní nehodě došlo dle vyjádření poškozené tak, že přecházela přechod pro chodce na ulici Revoluční směrem od banky a přehlédl jí dosud neznámý řidič neznámého malého motocyklu, který k ní přijížděl z pravé strany od centra města ve směru ke křižovatce s ulici Dukelskou a Nádražní. V jeho jízdní polovině došlo ke střetu s chodkyní, které poranil obě nohy a žena po nárazu upadla na vozovku. Řidič (nejspíše skútru) po nárazu také spadl i s motocyklem na pravý bok, ale následně vstal a z místa nehody i se svou spolujezdkyní odjel, aniž by poskytl pomoc.
K popisu poškozená uvedla, že se mělo jednat o černovlasého mladíka, jeho spolujezdkyně měla mít dlouhé světlé vlasy. Skútr měl být nejspíše červené barvy.
Jelikož policisté nemají žádná další informace k průběhu nehody a neznámému řidiči, tak žádají případné svědky, aby kontaktovali přímo dopravní policisty na tel. čísle 974 731 255 či 974 731 251. Volat mohou i na linku 158.
 
 
Na opraveném dopravním hřišti v Bruntále již probíhá výuka
V sobotu 18.9.2010 proběhlo v rámci otevření skate parku i slavnostnější otevření dopravního hřiště u Základní školy Cihelní v Bruntále, které bylo v desolátním stavu a velkou zásluhu na zprovoznění a jeho opravení nese Město Bruntál.
Od pondělí 20.9.2010 již probíhá i samotná jak teoretická, tak praktická výuka čtvrťáčků, které se věnují policejní preventistky s bruntálskými městskými strážníky.
V pondělí se na dopravním hřišti zaškolili žáčci z Břidličné a v úterý to byly děti přímo ze Základní školy Cihelní.
Jedna z policistek zkoušela děti z dopravních značek a vysvětlovala jim křižovatky a dalších dopravní problematiku. Druhá policistka s městským strážníkem dohlíželi na praktickou jízdu dětí a společně si vysvětlovali jak správně ovládat jízdní kolo a jak se vyhnout různým dopravním situacím a případným karambolům. 
V průběhu dalších týdnů navštíví dopravní hřiště i další děti ze základních škol a to jak z Bruntálu, tak blízkého okolí, kteří na konci školního roku obdrží po přezkoušení i tzv. “ Průkaz cyklisty“.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr@mvcr.cz

22.9.2010

vytisknout  e-mailem