Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Série vloupání do rekreačních chat

Spolupráce občanů s policií pomohla k dopadení recidivisty, neoprávněný odběr elektřiny, odnesl si firemní slunečníky 

Policisté ve spolupráci s občany zadrželi pachatele série vloupání do rekreačních chat
Všímavost občanů a ochota pomoci napomohla policistům dne 31.3.2009 zadržet 34letého muže, který se dopustil vloupání do několika chat.
69letý muž oznámil krnovským policistům, že v jedné z rekreačních chat v Krnově na ulici Městské došlo k vloupání a pravděpodobně je pachatel na místě. Přivolaní policisté spolu s psovodem a služebním psem na místě zadrželi 34letého muže. V chatě, která je určena pro celoroční obývání, vytlačil okno a po nějakou dobu zde bydlel. Přespával a konzumoval potraviny, které našel. Také si vařil a vykonával hygienu. Dalším šetřením policisté zjistili, že vnikl ještě do dvou rekreačních objektů. V prvním případě rozbil okno do chalupy. Zde vše prohledal, ale nic neodcizil. V druhém případě násilně vnikl do chatky a odcizil sekeru a 30 metrů prodlužovacího kabelu. Recidivista se ke své trestné činnosti přiznal. Policejní komisař ho dne 2.4.2009 obvinil z trestných činů porušování domovní svobody, krádeže a neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru. Trestní stíhání je vedeno vazebně. Způsobená škoda činí 2 150 Kč.
V souvislosti s tímto případem děkujeme všem občanům, kteří nezůstávají lhostejní vůči okolí, neváhají pomoci a svým jednáním napomáhají v práci policistům a dobrým sousedským vztahům. Policie si velmi váží jejich spolupráce.
 
Neoprávněně odebíral energii
Krnovští policisté šetří neoprávněný odběr energie v Krnově na Albrechtické ulici. Od 29.8.2008 do 26.2.2009 dosud neznámý pachatel otevřel rozvodnou skříň a odstranil pečeť z ochranné elektrické krabice. Spojil vodiče do jednoho z bytů. Neoprávněně odebral elektřinu v hodnotě přes 23 tisíc Kč.
 
Odcizil slunečníky
Dosud neznámý pachatel odcizil v době od listopadu 2008 do 1.4.2009 ve Starém Městě z neuzamčeného přístřešku dva slunečníky s plátěnou plachtou zelené barvy se žlutým firemním logem. Způsobená škoda činí 5 774 Kč.
 
 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
 

vytisknout  e-mailem