Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Setkání s občany má úspěch

Karvinští policisté beseduji s občany 

Informovat veřejnost o možnostech a způsobech ochrany před trestnou činnosti, jak vylepšit bezpečí ve městě či obcí, přijímat cenné názory, nápady či připomínky, jak společně vyřešit problém v oblastí veřejné pořádku a bezpečnosti silničního provozu, to jsou hlavní cíle a priority karvinských policistů. Pro jejich naplnění se od konce roku 2008 do současné doby policisté veřejně setkávají s občany. Ve druhém únorovém týdnu se uskutečnila dvě taková setkání:
 
     Dne 9.2.2010 od 16.00 hodin se v tělocvičně ZŠ ve Stonavě uskutečnilo setkání Policie ČR Územního odboru Karviná s veřejností. Akce se za obec Stonava zúčastnil její starosta Ing. Ondřej Feber,
      Vedení obvodního oddělení Policie ČR v Horní Suché seznámilo veřejnost s výsledky práce základního útvaru za rok 2009. Od diskutujících občanů byly získány cenné poznatky ke zkvalitnění policejní práce  v obci Stonava. Rovněž byli představeni noví policisté s územní odpovědností, tak zvaní okrskáři, kteří budou v dané lokalitě vykonávat policejní práci.
     Přítomné veřejnosti a dětem byla představena činnost útvaru služební kynologie pracoviště Karviná a celá akce proběhla za účasti pracovníků preventivně informační skupiny Karviná. Na přilehlém parkovišti byl veřejnosti představen vozový park policie a to mobilní komunikační centrum a terénní automobil. Veřejnosti byly zodpovězeny dotazy a celé setkání přispělo k lepší spolupráci policie s občany a mělo přínos pro obě strany.
 
     Druhé setkání policistů ČR Územního odboru Karviná s místními občany proběhlo 10. února 2010 v budově dobrovolných hasičů v Karviné Hranicích .  Občanům byly předestřeny základní principy v oblasti Community policing, okrskové činnosti, prevence v oblasti zabezpečení svého majetku a obydlí. Účastníkům setkání se představil  takzvaný okrskář, který je zodpovědný za svěřenou oblast a  případě potřeby jej  mohou občané kontaktovat.. Po prezentaci proběhla hojná diskuze mezi občany a vedením policie. Mezi časté dotazy   patřila  problematika bezpečnosti v této lokalitě  a to konkrétně vloupání do rodinných domků a jiných soukromých budov a rychlá jízda motorkářů..  Všechny dotazy byly policisty na místě zodpovězeny.  Na setkání s karvinskou policií  se dostavilo 127 místních občanů.
 
npor. Bc. Libor Kristian-vedoucí obvodního oddělení PČR Horní Suchá
npor. Bc. Petr Kijonka – vedoucí obvodního oddělení PČR Karviná Mizerov,
nprap. Jaroslav Kus – Preventivně informační skupina Karviná

vytisknout  e-mailem