Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Spadla klec

Dva sourozenci čelí podezření ze spáchání série vloupání do 27 objektů. 

Další sérii vloupání se podařilo objasnit novojičínským policistům. Pachatelé jsou dva mladiství bratři z Novojičínska.
Z provinění krádeže, porušování domovní svobody, poškozování cizí věci a to formou dokonaným dílem, nedokonaným či ve stadiu pokusu jsou podezřelí dva mladiství sourozenci z Novojičínska.
Bratři se postupně vloupali do dvaceti sedmi objektů ve Studénce, Studénce, místní části Nová Horka, Rybím, Štramberku, Sedlnicích, Libhošti, Závišicích, Bartošovicích a v Mošnově. Jednalo se o objekty rektreačních chat, chalup, srubů a prodejen potravin a občerstvení. Mladiství se například vloupali v polovině dubna letošního roku do Základní školy Libhošť. Zde po prohledání místnosti ve škole odcizili drobné mince v hodnotě přes sedm set korun. Předtím však vypáčili několik zásuvek psacích stolů a násilím překonali dveře do sborovny. Po svém odchodu zanechali škodu, která činila téměř pět tisíc korun. V průběhu měsíce dubna se pachatelé vloupali také do prodejny potravin a klubovny na fotbalovém hřišti v Sedlnicích. Zde se vloupali hned dvakrát po sobě, a to v průběhu necelých dvou týdnů.
V době své nekalé činnosti mladiství odcizili věci v celkové hodnotě přes 110 tisíc korun a na zařízení způsobili škodu přes 56 tisíc korun.  Policisté je podezírají, že od konce minulého roku do zjištění mají na svědomí necelých třicet zjištěných případů. Sourozenci byli zjištěni na základě šetření kopřivnických kriminalistů ve spolupráci s příborskými policisty. Oba sourozenci jsou nyní stíhání vazebně.


Stalo se …

Mladík neunikl spravedlnosti

Policisté ze Studénky odhalili pachatele, který ke konci března letošního roku rozbil dvě skleněné výlohy na objektu nákupního střediska na ulici Sjednocení ve Studénce. Škoda byla odhadnuta na patnáct tisíc korun. V těchto dnech byl jako pachatel skutku zjištěn místní (23) mladík, kterému policisté již sdělili podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci.


Matka dluží na výživném téměř třicet tisíc

Od května 2005 do současné doby neplní vyživovací povinnost na své dvě děti matka (38)  z Nového Jičína. Tuto povinnost má stanovenou rozsudkem Okresního soudu v Novém Jičíně poloviny roku 2005. Na výživném tak dluží částku 28 800 korun. Žena je nyní podezřelá z trestného činu zanedbání povinné výživy.


Vloupání do autoservisu

V noci na 28. dubna vnikl neznámý pachatel do autoservisu na ulici Štramberská v Kopřivnici. Ze servisu následně odcizil manipulační zásuvku s finanční hotovostí a z dalšího šuplíku stolu drobné mince. Poškozením vjezdových plastových dveří a zárubní vznikla předběžná škoda za sedmdesát tisíc korun a odcizením přes tři tisíce korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin poškozování cizí věci.


Pachatele asi zlákala kabelka

Pouhé dvě minuty stačily neznámému pachateli, aby odcizil z vozidla ponechanou kabelku. K vloupání do vozidla došlo v úterý 28. dubna v ranních hodinách, kdy pachatel násilím vnikl do zaparkovaného osobního vozidla v Závišicích. Pachatel následně z vozidla, se kterým majitelka parkovala před úřadem, odcizil ponechanou dámskou kabelku. V ní měla poškozená doklady, mobilní telefon Sony Ericsson , finanční hotovost a další věci. Celková škoda, kterou pachatel způsobil, přesáhla částku deset tisíc korun.

vytisknout  e-mailem