Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Srazil dívku a ujel

Karviná - za neposkytnutí pomoci řidiči hrozí až pětileté vězení.... 

městská část Mizerov, 16.10., 06:50 hod. 
Na vyznačeném přechodu pro chodce, u křižovatky ulic Rudé armády a Studentské, neznámý řidič osobního vozidla srazil 14letou dívku a ujel. Nezodpovědný řidič jel pravděpodobně v osobním vozidle zn. Škoda Felicia, světle červené barvy. K inkriminovanému místu přijel ve směru od světelné křižovatky (u VZP) v pravém jízdním pruhu. Poté, co dívku na přechodu srazil, odbočil vpravo na ulici Studentskou.
Ve stejnou dobu projížděl místem řidič vozidla zn. Volvo S40, šedé barvy, jehož výpověď by nám velmi pomohla ve vyšetřování.
Dívka (14)  po kolizi s vozidlem utrpěla zranění dolní končetiny s dobou léčení delší 6ti týdnů a je hospitalizovaná v karvinské nemocnici. Vyšetřovatel kriminální služby zahájil úkony trestního řízení přečinů těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Zákon v tomto případě hovoří o trestu odnětí svobody až na pět let.
VÝZVA: Vyšetřovatel se obrací na širokou veřejnost o pomoc při pátrání po neznámém řidiči. Jakékoli informace o osobním vozidle Škoda Felicia, světle červené barvy přijme každá policejní služebna nebo bezplatná linka 158. Lidé mohou telefonovat i na tel. číslo 974 734 456 - por. Ondruch.
Dále žádáme řidiče osobního vozidla zn. Volvo S40, šedé barvy, který v úterý 16.10. kolem sedmé hodiny ráno projížděl místem kolize, aby se přihlásil na tel. čísle 974 734 456 - por. Ondruch.
Aktualizováno dne 19. října 2012:
 Precizní a trpělivá práce policistů operativy karvinské kriminální služby přinesla výsledky. Díky tomu už známe nezodpovědného řidiče, který v úterý 16. října krátce před sedmou hodinou ráno srazil na vyznačeném přechodu pro chodce 14letou dívku.
Řidič osobního vozidla Škoda Felicia na ulici Rudé Armády, při jízdě v pravém jízdním pruhu, před křižovatkou s ulicí Studentskou, na vyznačeném přechodu pro chodce, srazil 14letou dívku. Řidič dívce způsobil těžká zranění a z místa nehody odjel. Zraněné neposkytl potřebnou pomoc, ani se nepostaral o zabezpečení pomoci jinou kvalifikovanou osobou.
Ve čtvrtek 18. října policejní komisař zahájil trestní stíhání 36letého muže z Karviné a obvinil ho ze spáchání přečinů těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Usnesení obsahuje i obvinění ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Řidič v listopadu loňského roku, poté co dosáhl v bodovém hodnocení řidičů 12 bodů, pozbyl řidičské oprávnění.
Obviněný muž je ohrožen trestem odnětí svobody na pět let. 
por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař PIS Karviná

vytisknout  e-mailem