Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Střet s cyklistou

NOVOJIČÍNSKO-krádeže 

Švestky, pórek a sýr

Drobnými krádežemi si přivodili trestní stíhání. Podobných případů vyšetřují novojičínští policisté týdně několik.

Podezřelými jsou dva muži ve věku 45 a 30let a jedna 30letá žena. Všichni se již v minulosti dopustili opakovaně několika krádeží. Ani udělené tresty je od následných krádeží neodradily.  Okresní soud v Novém Jičíně je již v minulosti pravomocně odsoudil k veřejně prospěšným pracím či odnětí svobody s podmíněným odkladem. I přesto se znovu dopustili krádeží s přestupkovou hodnotou odcizených věcí. Vzhledem k předešlé trestné činnosti se jejich přestupky posuzují jako přečiny, které vyšetřují policisté ve zkráceném trestním řízení. Podobných krádeží prověřují a vyšetřují policisté několik během týdne.

Starší z mužů odcizil ve Fulneku pár kilo švestek, mladší v Hodslavicích vnikl na pozemek a vytrhal pórek a žena v Kopřivnici v prodejně potravin pronesla pod mikinou sýr. Samotné pohnutky i okolnosti krádeží jsou předmětem dalšího prověřování.   

Střet s cyklistou

V obci Sedlnice srazil při předjíždění řidič nákladního vozidla Iveco cyklistu.

Na pozemní komunikaci silnice v Sedlnici předjížděl řidič vozidla Iveco cyklistu, kterého zachytil bočním zpětným zrcátkem. Ten upadl na zem. Se způsobeným zraněním byl převezen do nemocnice k ošetření. Samotná doba léčení přesáhne minimálně 6 týdnů. U obou účastníků nehody byl provedenou dechovou zkouškou vyloučen alkohol v těle. Nehodu nadále vyšetřují novojičínští dopravní policisté s podezřením ze spáchání těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. 

Nový Jičín 17. 8. 2016

por. Mgr. Petr Gřes

komisař/skupina tisku a prevence/Nový Jičín

vytisknout  e-mailem