Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Taktické cvičení - nehoda na železnici

Bruntál - neposílalal děti do školy a další zprávy  

Taktické cvičení IZS - nehoda na železnici
cvičení-agresivní cestující web.jpgcvičení-agresivní cestující web.jpg
Včera 29.6.2010 před polednem proběhlo taktické cvičení složek IZS ve Starém Městě na železničním přejezdu směrem na Světlou Horu, které mělo zjistit připravenost, akceschopnost a koordinaci jednotlivých složek při zásahu u dopravní nehody vlaku s velkým počtem zraněných osob. Simulován byl střet osobního vlaku s dvěma automobily Ford a Renault. Dva lidé při střetu zahynuli a další dvě desítky byli zraněni. Všechny složky po příjezdu okamžitě začali zasahovat a činnosti všech probíhali uceleně a souběžně. Policisté na místě museli opakovaně zpacifikovat několik účastníků nehody, kteří byli velmi agresivní a spolu s hasiči jsme pátrali po pěti osobách, které z místa neštěstí utekly. Další policisté prováděli odklon dopravy a jiní šetřili ve spolupráci s kriminalisty nehodu. Také jsme ztotožňovali jednotlivé účastníky a zjišťovali svědky a evidovali osobní věci poškozených. Hasiči ošetřovali zraněné, vyprošťovali osoby zaklíněné v havarovaných vozidlech a zajistili místo nehody proti vzniku požáru či výbuchu. Lékaři rychlé záchranné pomoci ošetřovali zraněné, kteří byli transportováni do nemocnic. Cvičení bylo ukončeno ve 13,00 hodin.
 
 
 
 
 
Vzala si notebook na splátky, které nehradí
Z trestného činu úvěrový podvod byla v těchto dnech obviněna 21letá žena z Krnova. Svého protiprávního jednání se měla dopustit tím, že si v březnu 2009 vzala v prodejně elektro v Krnově na úvěr notebook. Do smlouvy uvedla vědomě nepravdivé údaje o svém příjmu a zaměstnání a zavázala se platit splátky, kdy však ani jednu neuhradila. Způsobená škoda činí 9 tisíc Kč.
 
Policisté kontrolovali dodržování zákazu podávání alkoholu mládeži
V Krnově dne 29.6.2010 v dopoledních hodinách policisté provedli preventivně bezpečnostní akci, která byla zaměřená na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholu mládeži a hraní na výherních hracích automatech. Policisté zkontrolovali dvě desítky restaurací a heren a nezjistili žádné protiprávní jednání. V těchto akcích budeme pokračovat i v následujících obdobích.
 
Odnesl si sekačku
V době od 27.5. do 29.6.2010 ve Starém Městě dosud neznámý pachatel vyštípal dveře do zděné kůlny u rodinného domu a vnikl dovnitř. Odcizil motorovou travní sekačku v hodnotě 9 tisíc Kč.
  
Neposílala své čtyři děti do školy
Z trestného činu ohrožování výchovy dítěte byla v těchto dnech obviněna policejním komisařem 36letá žena. Svého trestního jednání se měla dopustit tím, že v době od září 2009 do února 2010 na Albrechticku neposílala své čtyři nezletilé děti do školy. Celkem zameškaly 579 hodin a z toho 65 bylo neomluvených. Většinu absence žena omlouvala tím, že nemá finanční prostředky na dojíždění dětí do školy. Za obdobný čin byla již v minulosti jednou odsouzena.
 
 
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla

vytisknout  e-mailem