Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 17.3.2010

Opava - Výzva k svědkům přestupku v dopravě z 18.1.2010 

 

Výzva opavských policistů k svědkům přestupku v dopravě z 18.1.2010

Opavští dopravní policisté žádají svědectví neznámého muže ve věku kolem 60 let, který v pondělí dne 18.1.2010 v době kolem 11:40 hod. stál na zastávce MHD Opava, která se nachází v bezprostřední blízkosti společnosti Nowaco a prodejny Motoscoot na ulici Těšínské v Opavě ve směru do centra města. Informace se rovněž žádají i od dalších případných svědků celého incidentu, kdy poznatky je možno sdělit osobně v budově Policie České republiky na ulici Hrnčířské č.17 v Opavě či telefonicky na telefonních číslech 974737574 nebo 974737577.

Na podkladě zaslaného spisového materiálu z odboru dopravy Magistrátu města Opavy mají policisté z dopravního inspektorátu Policie České republiky vnější služby Územního odboru Opava zjistit míru zavinění přestupkového jednání v souvislosti s BESIPem (bezpečností a plynulostí silničního provozu).

Dne 18.1.2010 v odpoledních hodinách muž ročníku narození 1942 z Opavy oznámil, že byl téhož dne v době kolem 11:40 hod. bezprostředně ohrožen mu neznámou řidičkou osobního motorového vozidla značky Ford Galaxy, a to v době, kdy přecházel na ulici Těšínské v Opavě poblíže supermarketu Lidl vyznačený přechod pro chodce. Jak dále uvedl, neznámá žena před přechodem pro chodce nezastavila ani nesnížila rychlost své jízdy a ohrozila jej na životě a zdraví. Podle sdělené registrační značky byl zjištěn majitel vozidla a následně i řidička. Tato žena ročníku narození 1975 z Opavy uvedla, že oznamovatele viděla v dostatečné vzdálenosti na přechodu pro chodce, snížila rychlost jízdy automobilu, maximálně jela 40 km/h a v žádném případě chodce neomezila ani neohrozila.

Pro posouzení celé záležitosti je tedy nutné svědectví výše zmíněného neznámého muže či dalších osob, na které se oznamovatel ve své výpovědi odkazuje.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem