Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Událost na Opavsku ze dne 28.3.2010

Opava - Slavnostní otevření recepce v budově OO PČR Vítkov (16.3.2010) 

 

Nová recepce v budově OO PČR Vítkov

V těchto dnech (přesněji dne 16.3.2010 v 10:00 hod.) bylo v budově obvodního oddělení Policie České republiky na ulici Komenského ve Vítkově slavnostně otevřeno nové kontaktní a koordinační centrum v rámci projektu policejního prezidia s názvem P 1000.
Jedná se tak o čtvrtou recepční místnost v policejních budovách na teritoriu Územního odboru PČR Opava. Podobné místnosti, jenž slouží svému účelu pro širokou veřejnost, jsou již v Opavě, Hlučíně a ve Velkých Heralticích.
Slavnostní akt se odehrál za účasti plk. RNDr. Ing. Reného Tichého (náměstka ředitele KŘP MSk pro ekonomiku), plk. Mgr. Bc. Petra Urbančíka (vedoucího ÚO PČR Opava pro vnější službu), plk. Radovana Krygla (vedoucího ÚO PČR Opava pro službu kriminální policie a vyšetřování), npor. Bc. Miroslava Kudely (vedoucího OOP Vítkov) a dalších policistů a občanských zaměstnanců nejen z tohoto oddělení, ale i z Územních odborů PČR v Opavě. Pozvání rovněž přijali zástupci státní správy a samosprávy, mimo jiné starosta Města Vítkov p. Ing. Pavel Smolka, starosta Budišova nad Budišovkou p. Ing. František Vrchovecký, zástupci Městských policií z Vítkova a Budišova nad Budišovkou, pracovníci OSPODu MÚ Vítkov... Přítomni byli rovněž zástupci médií (deník Moravskoslezský deník + Opavský a Hlučínský Region, týdeník Region Opavsko).
Slavnostní přestřižení pásky provedli plk. RNDr. Ing. René Tichý, plk. Mgr. Bc. Petr Urbančík a p. Ing. Pavel Smolka.


Projekt P 1000 :

P 1000 - je to projekt modernizace Policie České republiky. Modernizuje zázemí a vybavení policie, zejména policejní služebny. Projekt vyšel z vědomí, že nehostinné prostředí služeben, kde se potkávali pachatelé i lidé, kteří tam přicházeli se svými problémy, bylo zcela nežádoucí. Zároveň v projektu jde také o policisty, kteří nemohou trávit dny a noci v nedůstojném prostředí.
Do prvních 300 služeben v celé České republice bylo v roce 2006 investováno 600 mil. Kč na nejdůležitější rekonstrukce. V roce 2007 pak bylo vybudováno 650 otevřených recepcí včetně vybavení za 211 mil. Kč. V roce 2008 bylo zhotoveno 111 služeben celkem za 438 mil. V roce 2009 pak projekt vstoupil do další fáze, ve které bylo zrekonstruováno dalších 130 služeben, opět zhruba za 438 mil. V letošním roce 2010 se v tomto trendu i nadále pokračuje na území celé České republiky.
V rámci projektu P 1000 byly jednotlivé služebny také postupně připojovány na internet. Důkazem toho je procentuální pokrytí připojení. Zatímco v roce 2006 bylo připojeno jen necelých 10 % policejních služeben, na konci roku 2007 to bylo již 99,5 %. Kromě policejních služeben jsou finanční prostředky z projektu P 1000 použity také na výstavbu operačních středisek nebo na nákup moderních komunikačních technologií. Náklady jsou hrazeny částečně z odprodeje zbytného majetku PČR, z fondů EU a z rozpočtu MV a PČR.

Projekt P 1000 je určitě projektem, který vytvoří ze služeben místo, kde se budou policisté i lidé cítit co nejpříjemněji. P 1000 tak vytváří nový styl 21. tisíciletí. Policii profesionalizuje a přibližuje lidem, poněvadž se jedná o nejkomplexnější a nejpromyšlenější projekt obnovy policejních služeben v historii policie u nás.

Recepce OO PČR Vítkov.JPGRecepce OO PČR Vítkov.JPG
Recepce OO PČR Vítkov2.JPGRecepce OO PČR Vítkov2.JPG


Zpracoval : por. Bc. René Černohorský

vytisknout  e-mailem