Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 11.7.2010

Opava - Vloupání do motorových vozidel a další...(9 případů) 

 

Fyzické napadení na ulici Riegrové v Opavě

Dne 11.7.2010 v 03:15 hod. byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava zajištěn před barem Peklo na křižovatce ulic Riegrova a Na Rybníčku muž ročníku narození 1979 z Opavy, který chvíli předtím v silně podnapilém stavu (orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager mu byla naměřena hodnota 2,03 promile alkoholu v jeho dechu) fyzicky napadl muže ročníku narození 1986 z Opavy, kterému způsobil zranění, jenž si vyžádalo jednorázové lékařské ošetření na chirurgickém oddělení Slezské nemocnice v Opavě. Dále fyzicky napadl muže ročníku narození 1987 z Opavy, kterému způsobil majetkovou škodu, a to rozbitím dioptrických brýlí. K dalšímu zranění osob již nedošlo. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o dodání jednatřicetiletého muže na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití a jako přestupek proti majetku.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Boženy Němcové v Opavě

V přesně nezjištěné době od 20:30 hod. dne 10.7.2010 do 08:00 hod. dne 11.7.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Boženy Němcové v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po vyháčkování předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla tovární značky VW Polo, ze kterého odcizil dvě peněženky bez hodnoty s finanční částkou na hotovosti 1.500,- Kč, 3 platební karty, osobní doklady a doklady k automobilu, čímž byla poškozenému muži ročníku narození 1978 z Opavy způsobena celková škoda ve výši 1.500,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do motorového vozidla v obci Bohuslavice

Dne 11.7.2010 policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“ a přečinu „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“, kterých se dopustil neznámý pachatel tím, že dne 11.7.2010 v době kolem 09:20 hod. po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Peugeot 207, které bylo zaparkováno před místním hřbitovem na ulici Školní v obci Bohuslavice, kdy z předního sedadla spolujezdce odcizil dámskou koženou kabelku šedé barvy v hodnotě 2.800,- Kč, ve které byl mobilní telefon značky Siemens v hodnotě 800,- Kč a dále dámská kožená peněženka světle hnědé barvy v hodnotě 400,- Kč. V peněžence byly uloženy různé osobní doklady, doklady k motorovému vozidlu, platební karta a finanční částka na hotovosti ve výši 1.000,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1969 z Hlučína tak byla způsobena celková škoda ve výši 5.000,- Kč, kdy poškozením skleněné výplně předních dveří vznikla škoda ve výši 4.000,- Kč majiteli automobilu, a to muži ročníku narození 1945 z Hlučína. Celková škoda činí 9.000,- Kč a případ je předmětem dalšího šetření.


Vloupání do rodinného domu na ulici Dolní schody v Opavě

Dne 11.7.2010 v době kolem 03:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Dolní schody v Opavě přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že přes nezajištěná vrata vešel na pozemek u jednoho z rodinných domů, kdy následně přes neuzamčený skleník vnikl do sklepních prostor domu, dále přes neuzamčené dveře vnikl do přízemního bytu, kde z odkládací stěny v chodbě odcizil volně odloženou dámskou kabelku bílé barvy v hodnotě 150,- Kč, ve které se nacházel mobilní telefon značky Nokia černo-stříbrné barvy v hodnotě 2.000,- Kč a dámská peněženka černé barvy v hodnotě 100,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 500,- Kč, s různými osobními doklady a s průkazkou na MHD Opava. Poškozené ženě ročníku narození 1933 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 2.750,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění silně podnapilé ženy na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 11.7.2010 v 15:30 hod. telefonicky oznámila na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 servírka Absolut baru na ulici Zámecký okruh v Opavě, že se v jejich restauraci nachází nějaká žena, která je v silně podnapilém stavu a leží na zemi, čímž budí veřejné pohoršení. Po příjezdu opavských policistů na místo bylo zjištěno, že žena ročníku narození 1982 z Opavy-Kateřinek není schopna komunikace ani chůze a proto bylo rozhodnuto o jejím umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager jí byla naměřena hodnota 4,17 promile alkoholu v jejím dechu. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Nález munice pocházející z období 2. světové války na katastru obce Josefovice

Dne 11.7.2010 v 17:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1973 z Hlučína, že před chvíli nalezl v lesním porostu za autobusovou zastávkou na katastru obce Josefovice nějaký předmět, který připomíná munici pocházející z období 2. světové války. Místo nálezu zajistili policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě do příjezdu policejního pyrotechnika Krajského ředitelství Policie Moravskoslezského kraje, pracoviště ve Frýdku-Místku, který si převzal a k zneškodnění odvezl dělostřeleckou minu ráže 120 mm.


Vloupání do garáže na ulici Rooseveltové v Opavě

V blíže neupřesněné době od 6.7.2010 do 11.7.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Rooseveltové v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení vrat vnikl do uzamčené garáže u jednoho z rodinných domů, ze které odcizil dámské trekové jízdní kolo značky Superrior Wildcat stříbrné barvy v hodnotě 3.500,- Kč, kdy poškodil 3 kusy pantů garážových vrat se škodou ve výši 1.000,- Kč. Poškozené ženě ročníku narození 1951 z Opavy tak byla způsobena celková škoda ve výši 4.500,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do motorových vozidel v obci Děhylov

Dne 11.7.2010 v době mezi 15:00 hod. a 18:00 hod. se neznámý pachatel vloupal do dvou osobních motorových vozidel, které byly zaparkovány na místní komunikaci na ulici K hradlu v obci Děhylov. Dosud neznámý pachatel :
1)po rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do automobilu značky Opel Astra, z něhož odcizil autorádio značky Pioneer v hodnotě 12.000,- Kč, kdy poškozením skleněné výplně okna spolujezdce vznikla předběžná škoda ve výši 5.500,- Kč, vše ke škodě společnosti JS Konsorcium spol. s r.o. Ostrava
2)po vypáčení zámku předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla značky Škoda Octávia, ze kterého odcizil autorádio v hodnotě 3.500,- Kč a handsfree sadu v hodnotě 1.000,-Kč, přičemž poškozením vozidla způsobil škodu ve výši 1.500,- Kč, vše ke škodě ženy ročníku narození 1976 z Ostravy.
Celková škoda tak činí 23.500,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 11.7.2010 nebyla opavským policistům nahlášena žádná dopravní nehoda, která by se stala v okrese Opava a která by podléhala nahlášení a šetření ze strany Policie České republiky.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem