Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 14.7.2010

Opava - Fyzické napadení pod vlivem alkoholu ve zdravotnickém zařízení a další události (6 případů) 

Podnapilý řidič v Opavě
Dopravní policisté provedli 13.července krátce před třiadvacátou hodinou na ulici Obloukové v Opavě silniční kontrolu osobního automobilu Hyundai Accent. Vozidlo řídil jednašedesátiletý muž z Opavy, a to ve směru jízdy od ulice Kasárenské k ulici Pekařské. Na výzvu policisty se podrobil odbornému měření přístrojem Drager s pozitivním výsledkem. Poprvé byla jmenovanému naměřena hodnota 0,77 promile alkoholu, po pěti minutách pak hodnota 0,84 promile alkoholu v jeho dechu. Protože řidič s naměřenou hodnotou nesouhlasil, podrobil se i odbornému lékařskému vyšetření s odběrem vzorku krve na opavské protialkoholní záchytné stanici. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz do dalšího rozhodnutí a zakázali mu další jízdu s vozidlem.
Policisté opavského dopravního inspektorátu věc šetří jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
Fyzické napadení ve zdravotnickém zařízení  
Dvaapadesátiletá žena 13.července krátce před dvacátou hodinou telefonicky oznámila na služebnu Obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích fyzické napadení v Zámku Dolní Životice. Jedná se o zařízení, v němž jsou umístěny osoby, které byly soudem zbaveny způsobilosti k právním úkonům nebo osoby s omezenou právní způsobilostí.
Heraltičtí policisté po svém příjezdu na místo zjistili, že silně podnapilý klient tohoto zařízení, devětatřicetiletý muž, fyzicky napadl dalšího dvaasedmdesátiletého klienta. Silně Agresivní muž přitom slovně napadl i sedmapadesátiletou zaměstnankyni a ničil zařízení zámku. Vzhledem k tomu, že se podnapilý muž i před policisty snažil fyzicky napadnout tuto ženu, policisté muže zajistili, převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Muž nebyl schopen se ve svém stavu podrobit ani dechové zkoušce. Napadený klient byl jednorázově ošetřen přímo na zámku. Na zařízení podezřelý muž způsobil škodu ve výši 300,- Kč.
Věc šetří heraltičtí policisté jako přestupky proti majetku a občanskému soužití.
Pokus vloupání do skladu Břidlicového dolu v obci Lhotka
Policisté Obvodního oddělení PČR ve Vítkově zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže vloupáním, ve stádiu pokusu, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Činu se dopustil 13.července krátce před půlnocí v obci Vítkov, části Lhotka, v místě Břidličného dolu. Pachatel se pokusil překonat zajištěná zadní vrata skladu elektromateriálu tím, že rozštípnul a odehnul část vstupních dveří. Poté se pokusil přestřihnout zemnící drát, který slouží k zajištění vrat proti vniknutí, přičemž byl vyrušen pětasedmdesátiletým mužem z Vítkova a z místa činu utekl. Přestože pachatel nic neodcizil, vítkovské společnosti způsobil poškozením dveří škodu ve výši 1.000,- Kč.
Odcizil sošku sovy ručně vytesanou do kamene
K případu došlo v nočních hodinách z 12.červnce na 13.července na katastru města Hradce nad Moravicí.
Neznámý pachatel odcizil z nedostatečně zajištěného pozemku jedné z tamních parcel do kamene ručně vytesanou sošku sovy (o výšce 50 cm) a čtyři zahradní solární světla. Odcizením věcí způsobil pachatel dvaašedesátileté ženě z Opavy celkovou škodu ve výši 2.900,- Kč.
Hradečtí policisté případ šetří jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Vloupání do motorového vozidla v obci Štítina
Neznámý pachatel 14.července kolem osmnácté hodiny vypáčil zámek pravých předních dveří a vnikl do osobního automobilu Škoda Felicia, který stál zaparkován na parkovišti před hřbitovem v obci Štítina. Z vozidla odcizil na zadním sedadle položenou černou plátěnou tašku, ve které byla koženková peněženka s finanční hotovostí 450,- Kč, platební kartou a osobními doklady. V tašce měla šestačtyřicetiletá žena také mobilní telefon, dioptrické brýle, klíčenku, látkovou tašku, deštník s tygrovaným potiskem a 10 kusů stravenek, vše v celkové hodnotě 3.950,- Kč. Na vozidle škoda nevznikla.
Případ šetří opavští policisté jako přečiny krádež vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu 14.července na Opavsku pět dopravních nehod, při kterých byly čtyři osoby zraněny lehce. Hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 301.500,- Kč.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem