Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 15.9.2010

Opava - Případ odcizené dřevní hmoty zná dva pachatele a další...(8 případů) 

 

Dopravní nehodovost

V průběhu dne 15.9.2010 policisté na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě šetřili 3 dopravní nehody, při kterých byla lehce zraněna 1 osoba a hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na celkovou částku ve výši 170.000,- Kč.


Odcizení věcí z kůlny v areálu koupaliště v obci Darkovice

Dne 15.9.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže neupřesněné době od 21:15 hod. dne 13.9.2010 do 09:00 hod. dne 14.9.2010 vnikl nedostatečně zajištěnými dveřmi do kůlny v areálu koupaliště v obci Darkovice, odkud odcizil zelený plátěný pytel s černým teleskopickým podběrákem v hodnotě 587,- Kč, rozkládací židličku značky RS v hodnotě 400,- Kč, 2 kusy rybářských vidliček v ceně 100,- Kč, dvoukomorovou brašnu tmavě zelené barvy v hodnotě 200,- Kč, rybářský prut značky Carbomaxx Team Carp šedočerné barvy v hodnotě 750,- Kč s navijákem značky Zico MH70 v hodnotě 575,- Kč, rybářský prut značky JVS černé barvy s modrými pruhy v hodnotě 1.000,- Kč, rybářský prut modré barvy s černou pěnovou rukojetí a s navijákem značky Zico v hodnotě 1.500,- Kč, teleskopický rybářský prut s navijákem značky JVS v hodnotě 1.500,- Kč a červenou příruční plátěnou tašku, ve které se nacházely různé rybářské potřeby (třpytky, olůvka, vyprošťovač háčků, různé návnady) v hodnotě 1.000,- Kč a dále se v tašce nacházel rybářský lístek, povolenka k lovu ryb pro Moravskoslezský kraj a povolenka k lovu ryb na rybník v obci Darkovice, čímž byla muži ročníku narození 1982 z Darkovic způsobena celková škoda ve výši 7.612,- Kč.


Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě

Dne 15.9.2010 v 08:40 hod. byl policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR v Opavě zadržen muž ročníku narození 1962 z Opavy, který byl chvíli předtím na ulici Pekařské v Opavě-Kateřinkách stavěn a kontrolován jako řidič osobního motorového vozidla značky Mercedes, kdy odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager bylo zjištěno, že automobil řídí po předchozím požití alkoholických nápojů. Naměřeny mu byly hodnoty 2,99 promile a 2,78 promile alkoholu v jeho dechu a vzhledem k jeho silné podnapilosti bylo rozhodnuto o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Opavě k vystřízlivění. Osmačtyřicetiletému muži bude ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.


Odcizení peněženky z šatny sportovní haly na ulici Mařádkové v Opavě

Dne 15.9.2010 v době mezi 05:30 hod. a 06:15 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Mařádkové v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že odcizil z volně odložené kabelky v šatně sportovní haly při místní základní škole koženkovou peněženku hnědé barvy bez hodnoty, ve které byla platební karta a finanční částka na hotovosti ve výši 2.050,- Kč, ke škodě ženy ročníku narození 1955 z Opavy. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení zboží v prodejně hypermarketu Albert Hypernova na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 15.9.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1981 z Karviné, neboť tento dne 15.9.2010 v době kolem 15:20 hod. v prodejních prostorách hypermarketu Albert Hypernova na ulici Olomoucké v Opavě odcizil 2 kusy čokolád značky Snickers, 3 kusy čokolád značky Milka a 4 kusy čokolád značky Geisha, vše v celkové hodnotě 219,- Kč a s tímto zbožím prošel bez zaplacení prostorem pokladen, kde byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny a následně byl předán opavským policistům. Výše uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru se devětadvacetiletý muž dopustil i přesto, že byl pro obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Prostějově z března 2009 pro trestný čin „Krádež“, kdy mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody o výměře 15 měsíců a z výkonu trestu byl podmínečně propuštěn se zkušební dobou do března 2013.


Pokus odcizení věcí ze zahradní pergoly na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 15.9.2010 v době kolem 15:00 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Olomoucké v Opavě přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že vnikl přes neuzamčenou branku na společný pozemek u jednoho z činžovních domů, kde si nachystal k odcizení 6 kusů hliníkových křesel v hodnotě 6.000,- Kč, 2 kusy polohovacích hliníkových lehátek v hodnotě 3.000,- Kč, plastovou vaničku v hodnotě 500,- Kč, různé grilovací nářadí v hodnotě 200,- Kč a železný šrot bez hodnoty, kdy část těchto věcí si nachystal na stavební kolečka v hodnotě 300,- Kč, čímž se pokusil odcizit věci v celkové hodnotě 10.000,- Kč. Ke krádeži výše uvedených věcí však nedošlo, jelikož byl vyrušen poškozeným mužem ročníku narození 1966 z Opavy a z místa činu utekl neznámo kam. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 15.9.2010 v 16:50 hod. byl policisty z obvodního oddělení PČR v Opavě zajištěn muž ročníku narození 1950 z Opavy-Kylešovic, který chvíli předtím ležel v silně podnapilém stavu v prostoru autobusové zastávky MHD na ulici Mařádkové v Opavě, nebyl schopen vlastní chůze ani komunikace, bezprostředně ohrožoval svůj život, zdraví a BESIP a tímto svým jednáním budil veřejné pohoršení u kolemjdoucích osob. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti veřejnému pořádku.


Případ odcizení dřeva na katastru obce Březová má dva obviněné muže

Dne 15.9.2010 policejní komisař SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1972 z Bruntálska a muže ročníku narození 1974 ze Vsetínska jako obviněných z přečinu „Krádež“, kterého se dopustili tím, že v podvečerní době dne 5.3.2010 přijeli nákladním motorovým vozidlem značky Volvo s návěsem do obce Březová, a to na místo, kde byla uložena pokácená dřevní hmota (poblíž silnice číslo I/57 ve směru z obce Březová na obec Vrchy při pravé straně v místě zvaném Poruby), kdy na tomto místě odcizili 10 metrů krychlových dřevní hmoty (modřínová kulatina kvality A) v celkové hodnotě 36.000,- Kč, kterou naložili pomocí hydraulické ruky na návěs, ke škodě společnosti Lesooptima spol. s r.o. Hradec nad Moravicí.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem