Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 2.7.2010

Opava - Požár lesního porostu a další...(10 případů) 

 

Ze skladu odcizil alkohol

Jen deset minut stačilo neznámému pachateli k tomu, aby ze skladu restaurace na ulici Dělnické ve Vítkově odcizil několik lahví alkoholu (Fernet, Fernet Citrus, Režná, Bohemia Sekt aj.). Stalo se tak krátce po půl dvanácté v noci dne 1. 7. 2010. Pachatel se do skladu dostal poté, co vyháčkoval pootevřené okno nacházející se ve výšce 3m.Výše škody byla vyčíslena na částku 1.880,- Kč.
Případ šetří vítkovští policisté jako přečin krádeže vloupáním.


Řídil pod vlivem alkoholu

Vítkovští policisté při své kontrole nad BESIPem (bezpečností a plynulostí silničního provozu) zastavili dne 1. 7. 2010 ve 22:45 hod. na parkovišti náměstí Jana Zajíce 38letého řidiče z Vítkova. Ten řídil osobní motorové vozidlo po předchozím požití alkoholických nápojů. Měření pomocí digitálního přístroje Dräger, kterému se muž dobrovolně podrobil, ukázalo s několikaminutovým odstupem hodnoty 2,87 a 2,75 promile alkoholu v dechu.
Věc je šetřena jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, bude vedeno zkrácené přípravné řízení.


Další podnapilý řidič za volantem

Dne 1. 7. 2010, krátce po 23 hodině, zastavila hlídka kravařských policistů 19letého muže z Píště, který po ulici Opavské řídil osobní motorové vozidlo Peugeot. Řidič byl vyzván k podrobení se dechové zkoušce pomocí digitálního přístroje Dräger, s čímž souhlasil. V průběhu několika minut mu pak byly naměřeny hodnoty 0,60 a 0,61 promile alkoholu v dechu.
Výše uvedenému muži byl zadržen řidičský průkaz, věc je šetřena jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.


Prodavačku obelstili a odcizili peníze z pokladny

Dne 2.7.2010, krátce před druhou hodinou odpolední, přišli do pekárny v Oticích s předem připraveným scénářem muž a žena. Žena odlákala pozornost prodavačky a nasměrovala ji do skladu s tím, že chce nakoupit ve větším množství nealkoholické nápoje. Této situace mezitím využil muž a z volně přístupné pokladny, kterou zmáčknutí příslušného tlačítka otevřel, vybral finanční hotovost 18.500,- Kč. Prodavačce pak sdělili, že peníze mají v autě a musí pro ně dojít. Hned nato prodavačka odcizení peněz zjistila, ovšem dvojici již ani z okna, ani přímo venku neviděla.
Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí jako přečin krádeže.


Do hospody přijel na kole, ovšem odešel bez něj

Neznámý pachatel odcizil někdy mezi 23:00 hod. dne 1.7.2010 a 01:15 hod. následujícího dne pánské horské jízdní kolo značky Ghost v hodnotě 12.000,- Kč. To postavil jeho majitel, 24letý muž ze Závady, nezajištěné v chodbě pohostinství v obci Závada.
Případem se zabývají policisté z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně a šetří jej jako přečin krádeže.


Napadl svou manželku a skončil na záchytce

Dne 1. 7. 2010 ve 21:00 hod. vyjížděla hlídka opavských policistů do jednoho z bytů na ulici Štefánkové v Opavě. 36letý podnapilý muž tam totiž fyzicky napadl svou 30letou manželku. Muž ji po předchozí slovní rozepři uchopil rukou pod krkem a odstrčil ji na okno. Neuklidnil se ani v přítomnosti policistů a naopak slovně vyhrožoval, že bude v napadání pokračovat i po jejich odjezdu. Proto byl následně převezen na protialkoholní záchytnou stanici, kde mu naměřili hodnotu 2,17 promile alkoholu.


Požár způsobil nedopalek cigarety

Profesionální hasiči z Hlučína, ale i dobrovolní hasiči z Borovníků vyjížděli krátce před třináctou hodinou dne 2. 7. 2010 k požáru v Ludgeřovickém lese na katastru obce Ludgeřovice. Na místo se kromě hlučínských policistů dostavil také vyšetřovatel hasičů, který určil jako příčinu požáru odhození nedopalku cigarety a věc si převzal do své kompetence. Zástupce lesní zprávy, který byl rovněž přítomen, uvedl, že škoda na majetku způsobena nebyla.
 

 

Podnapilec se choval neslušně

Dne 2. 7. 2010, krátce před osmnáctou hodinou odpolední, byl opavskými policisty zadržen 40letý podnapilý Opavan. Muž se totiž v restauraci na ulici Englišové dopustil hrubé neslušnosti a to tím, že si na veřejně přístupném místě třel před obsluhou a hosty svůj obnažený pohlavní úd. Když byl hosty z restaurace vyveden, přešel do další restaurace na této ulici, kde se usadil ke stolu, vysvlékl se dohana a pohlavní úd si přikryl trikem. Přivolaní policisté převezli podnapilec na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Případem se zabývají opavští policisté, šetří jej jako přečin výtržnictví. Ve věci bude vedeno zkrácené přípravné řízení.


Návštěva okradla hostitelku

Dne 2. 7. 2010 policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Opava zahájil trestní stíhání 21leté ženy z Frýdku-Místku ve věci přečinu krádeže. Žena byla v době mezi 10. a 17. květnem 2010 na návštěvě u své známé v jednom z rodinných domů na Porubské ulici v Děhylově. Místo poděkování se ovšem zachovala naprosto opačně. Využila nepozornosti 38leté hostitelky a ze zásuvky skříně v dětském pokoji odcizila pět dámských prstenů, tři řetízky a přívěsek, to vše v hodnotě 20.560,- Kč.

 


Dopravní nehodovost

Opavští dopravní policisté šetřili v průběhu dne 2. července 2010 dvě dopravní nehody, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna. Hmotná škoda na majetku činila 70.000,- Kč.

 

Zpracovala: Pavla Šabacká

vytisknout  e-mailem