Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 20.8.2010

Opava - Od obsluhy herny podvodně vylákal celkem 90 tisíc korun a další události (10 případů) 

Silně podnapilý muž slovně napadal manželku i syna
Hlučínští policisté zajistili 19.srpna kolem dvaadvacáté hodiny v rodinném domě na ulici Poštovní v obci Bohuslavice třiačtyřicetiletého muže, který v silně podnapilém stavu napadal svou čtyřiačtyřicetiletou manželku a dvaadvacetiletého syna. Svého syna se podnapilý muž snažil napadnout i fyzicky. V tom mu ale zabránili zasahující policisté. Vzhledem k tomu, že podnapilý muž hodlal ve svém protiprávním jednání pokračovat i před policisty, navíc se choval agresivně a s hlídkou odmítal komunikovat, policisté muže převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Při převozu služebním vozidlem museli policisté použít i služební pouta. Přístrojem Dragerm podnapilému muži naměřili hodnotu 1,93 promile alkoholu v jeho dechu. Ke zranění osob ani ke škodě na majetku nedošlo.
Věc šetří hlučínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
Dopravní nehoda podnapilého řidiče s jeho lehkým zraněním
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil 20.srpna trestní stíhání osmasedmdesátiletého muže, občana Polské republiky, jako podezřelého ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Činu se měl dopustit tím, že 19.sprna krátce před jednadvacátou hodinou řídil osobní motorové vozidlo VW Golf po ulici Pekařské v Opavě - Kateřinkách, ve směru jízdy k polským hranicím. Přibližně 100 m za obcí Opava v pravotočivé zatáčce, vlivem silné podnapilosti nezvládl řízení svého vozidla a vyjel vlevo mimo vozovku, kde narazil pravou přední částí automobilu do kmene listnatého stromu. Vozidlo pokračovalo dále v jízdě silničním příkopem, kde nakonec přední částí narazilo do kovového sloupku pletivového oplocení. Došlo k lehkému zranění řidiče, který byl z místa dopravní nehody převezen vozidlem RZS k ošetření do opavské nemocnice. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na částku 10.000,- Kč, na oplocení byla způsobena škoda 100,- Kč.
Řidič se na výzvu policisty podrobil odbornému měření pomocí přístroje Drager, s pozitivním výsledkem. Poprvé byla naměřena hodnota 2,17, po pěti minutách pak hodnota 2,07 promile alkoholu v dechu řidiče.
Podvodným způsobem vylákal od obsluhy herny celkem 90 tisíc korun  
Opavští policisté zahájili 20.srpna úkony trestního řízení ve věci podvodu, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Případ opavským policistům oznámila majitelka herny nacházející se v Opavě na ulici Horní náměstí. Neznámý pachatel v nočních hodinách z 19. na 20.srpna postupně podvodně vylákal od obsluhy této herny nejprve částku 2.000,- Kč a poté pod pohrůžkou, že tyto peníze nevrátí, když mu nepůjčí další, vylákal další finanční hotovost, a to ve výši 4.000,- Kč. Následně pachatel od obsluhy vylákal ještě částky: 6 x 8.000,- Kč, 3 x 10.000,- Kč a 6.500,- Kč, s ujištěním, že tyto peníze vrátí. Do dnešní doby tak ovšem neučinil. Neznámý pachatel způsobil majitelce herny celkovou škodu ve výši 90.500,- Kč.
Z kanceláře opavské společnosti odcizil stolní počítač
 
Neznámý pachatel v nočních hodinách z 19. na 20.srpna odcizil z nezajištěné kanceláře ve třetím patře budovy České pojišťovny na ulici Hrnčířská v Opavě zde volně instalovaný stolní počítač. Tento byl umístěn na podlaze v kanceláři pod pracovním stolem. Shora uvedené společnosti způsobil pachatel škodu ve výši 7.990,- Kč.
Případ šetří opavští policisté jako přečin krádež.
Vloupání do rodinného domu v obci Ludgeřovice
Hlučínští policisté zahájili 20.srpna úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, z jejichž spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Uvedených skutků se dopustil 19.srpna v době od 11:00 hod. do 17:30 hod. na ulici Markvartovické v obci Ludgeřovice. Nezajištěnými odemčenými a otevřenými dveřmi v zadní části rodinného domu do tohoto domu vnikl. Z obytné části odcizil koženou peněženku s finanční hotovostí 1500,- Kč, osobními doklady a s průkazem MHD Ostrava s kreditem 450,- Kč. Jednasedmdesátileté majitelce tak pachatel způsobil celkovou škodu ve výši 2.250,- Kč.
Vloupání do areálu opavské společnosti na ulici Kylešovské
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání zločinu krádeže vloupáním.
Činu se dopustil v přesně nezjištěné době, a to v období mezi 1.červnem a 20.srpnem tohoto roku na ulici Kylešovské v Opavě. Vnikl do tamního oploceného a uzamčeného areálu opavské společnosti. V areálu poškodil vstupní dřevěná vrata, násilím je otevřel a vnikl tak do budovy. Zde vypáčil kovovou mříž, aby se dostal do její administrativní části. Poté vypáčil kovovou mříž, přes kterou vnikl do dřevěného přístavku budovy, do kotelny i do budovy skladu. V těchto prostorách odřezal a následně odcizil celkem 38 litinových radiátorů v celkové hodnotě 76.000,- Kč a dále vytrhal a odcizil elektroinstalaci objektů v hodnotě 1.100.000,- Kč. Neznámý pachatel způsobil Správě železniční dopravní cesty celkovou škodu ve výši 1.176.000,- Kč.
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil 20.srpna v uvedené věci úkony trestního řízení.  
Opavští policisté šetří další dva případy vloupání do motorových vozidel:
 
  • Vloupání do motorového vozidla na ulici U Cukrovaru
 
K prvnímu případu došlo v nočních hodinách z 19. na 20.srpna na ulici U Cukrovaru v Opavě – Kateřinkách. Neznámý pachatel nezjištěným způsobem vnikl do zde zaparkovaného osobního automobilu Opel Vectra, ze kterého odcizil autorádio Sony v hodnotě 1.500,- Kč. Z peněženky, která byla uložena v palubní přihrádce, pak ještě sebral finanční hotovost ve výši 1.000,- Kč, vše ke škodě šestadvacetiletého Opavana.
Opavští policisté neznámého pachatele podezřívají ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.
  • Vloupání do motorového vozidla na ulici Na Potůčku
K druhému případu vloupání do motorového vozidla došlo ve stejnou dobu, avšak na ulici Na Potůčku, také v Opavě – Kateřinkách. Neznámý pachatel rozbil okno pravých předních dveří na osobním automobilu Škoda Superb a vnikl dovnitř. Z vozidla odcizil zabudovaný komplet s navigací, autorádiem, DVD přehrávačem a TV tunerem v celkové hodnotě 60.000,- Kč, přičemž na zařízení vozu způsobil škodu 10.000,- Kč, to vše jedné pražské společnosti.
V tomto případě je neznámý pachatel podezřelý ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci.  
Vloupání do motorového vozidla na ulici Severní v Hlučíně
Neznámý pachatel v době od 17. do 20.srpna vnikl nezjištěným způsobem do osobního automobilu Škoda Favorit, které stálo zaparkováno v Hlučíně na ulici Severní na tamním parkovišti. Z vozidla odcizil autorádio s CD přehrávačem, 2 reprobedny, odkládací plató zadního skla, čipovou kartu do imobilizéru a propojovací kabel na MP3 přehrávač. Devatenáctiletému muži z Hlučína tak pachatel způsobil odcizením věcí celkovou škodu ve výši 3.000,- Kč. K poškození vozidla nedošlo.
Případ šetří hlučínští policisté jako přečin krádež vloupáním.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu pátku 20.srpna celkem čtyři dopravní nehody, při kterých utrpěly tři osoby lehká zranění. Hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 50.000,- Kč.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem