Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21.6.2009

Odcizení věcí z kabelky, dopravní nehoda podnapilého řidiče a další...(5 případů) - 2. část 

 

Řízení motorového vozidla řidičem bez řidičského oprávnění v Opavě


 

Dne 21.6.2009 policejní komisař Územního odboru SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Opava, Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje zahájil trestní stíhání mladistvého muže ročníku narození 1992 z Opavy pro provinění z trestného činu „Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění“, neboť tento dne 21.6.2009 v době kolem 00:15 hod. řídil po ulici Olomoucké v Opavě ve směru jízdy do centra města Opavy osobní motorové vozidlo značky Fiat Punto, kdy byl u zastávky MHD Horovo náměstí stavěn a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení PČR Opava. Provedenou lustrací v dostupných evidencích bylo zjištěno, že sedmnáctiletý mladík není držitelem příslušného řidičského oprávnění a případ je nadále v šetření, vozidlo patří jeho rodičům a bude se tedy i zjišťovat, kdo mu vozidlo k řízení případně zapůjčil nebo jak se k řízení tohoto vozidla dostal.


 


 

Odcizení mobilu a peněz z kabelky v restauraci Na Statku na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích – neznámý pachatel


 

V době od 22:00 hod. dne 20.6.2009 do 02:00 hod. dne 21.6.2009 neznámý pachatel spáchal na ulici Hlavní v Opavě-Kylešovicích trestný čin „Krádež“ tím, že v přesně neurčené době odcizil z dámské kabelky, kterou měla poškozená žena ročníku narození 1983 z Píště volně odloženou v boxu na sezení v restauraci-baru Na Statku, její mobilní telefon značky Sony Ericsson W 760i červené barvy v hodnotě 5.500,- Kč a finanční částku na hotovosti ve výši 1.500,- Kč. Celková škoda tedy činí 7.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


 


 

Odcizení zboží v supermarketu Lidl na ulici Těšínské v Opavě – známý pachatel


 

Dne 21.6.2009 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu „Krádež“ muži ročníku narození 1961 z Opavy, neboť tento dne 21.6.2009 v době kolem 10:30 hod. odcizil v supermarketu Lidl na ulici Těšínské v Opavě volně vystavené zboží, a to láhev alkoholu značky Tuzemák v hodnotě 88,- Kč a balení uzených krůtích filetů v hodnotě 68,- Kč, kdy bez zaplacení zboží prošel pokladnami, za kterými byl zadržen pracovníkem bezpečnostní ochranné služby prodejny. Následným šetřením bylo zjištěno, že se u muže jedná o recidivu, poněvadž tento byl pro obdobnou trestnou činnost majetkového charakteru v posledních třech letech pravomocně odsouzen rozsudkem okresního soudu Opava z prosince 2007 pro trestný čin „Krádež“, za což mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody v délce trvání 7 měsíců, kdy trest vykonal v únoru letošního roku.


 


 

Dopravní nehodovost


 

Dne 21.6.2009 došlo v okrese Opava celkem ke dvěma dopravním nehodám s jedním lehkým zraněním řidiče. V souvislosti s nehodovostí byla na majetku způsobena hmotná škoda ve výši 180.000,- Kč.


 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě


 

Dne 21.6.2009 v době kolem 23:15 hod. řídil muž ročníku narození 1975 z Opavy osobní motorové vozidlo značky VW Passat, a to po ulici Hradecké ve směru do centra města Opavy, kdy v křižovatce ulic Hradecká x Nádražní okruh chtěl odbočit vpravo, při odbočování však vlivem své podnapilosti a nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení vozidla, najel do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním motorovým vozidlem značky Iveco, které řídil muž ročníku narození 1957 ze Štěpánkovic. Orientační dechové zkoušky byly provedeny u obou řidičů odborným měřením detekčním digitálním přístrojem Dräger, kdy u řidiče nákladního vozidla byla negativní, u řidiče osobního motorového vozidla vyzněla pozitivně s naměřenou hodnotou 2,05 promile alkoholu v jeho dechu. Druhé toto odborné měření ukázalo na hodnotu 2,13 promile a třetím měřením byla prokázána hodnota 2,05 promile alkoholu v jeho dechu. Čtyřiatřicetiletému řidiči byl na místě dopravní nehody zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a tento muž je již nyní důvodně podezřelý ze spáchání trestného činu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče osobního motorového vozidla, který byl sanitním vozidlem RLP převezen do Slezské nemocnice Opava, kde byl jednorázově ošetřen a propuštěn domů. Při dopravní nehodě došlo ke hmotné škodě na obou vozidlech, kdy na vozidle VW Passat byla způsobena hmotná škoda ve výši 80.000,- Kč a na nákladním vozidle Iveco vznikla škoda rovněž ve výši 80.000,- Kč. Případ je nadále v šetření.

vytisknout  e-mailem