Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 21.7.2010

Opava - Pokácel a odcizil vzrostlé stromy a další události (7 případů) 

Semafor v obci Hněvošice poškodil dvakrát
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci, kterého se dopustil v době od 2. do  10.července na ulici Opavské v obci Hněvošice. Na semaforu tříbarevné soustavy, který zpomaluje rychlost přijíždějících vozidel, vytáhl elektrický kabel a tím jej vyřadil z provozu. Obci Hněvošice tak způsobil škodu ve výši 11.376,- Kč.
Druhého skutku se dopustil 10.července, a to stejným způsobem. Opět na uvedeném semaforu tříbarevné soustavy vytáhl elektrický kabel a v důsledku se stal semafor nefunkčním. Ve druhém případě neznámý pachatel způsobil Obci Hněvošice škodu ve výši 9.936,- Kč. Kravařští policisté případ původně šetřili jako přestupek proti majetku, na základě vyčíslení škody zahájili 21.července úkony trestního řízení ve věci shora uvedeného přečinu.
 
 
Ženu a jejího syna napadl bývalý manžel
Čtyřiačtyřicetiletá žena 20.července ve večerních hodinách telefonicky oznámila na linku 158, že ona, syn a jeho družka jsou slovně napadáni ze strany jejího bývalého třiačtyřicetiletého manžela. Silně podnapilý útočník přitom rozbil i vstupní dveře jejího bytu na ulici Severní v Hlučíně. Ve slovním napadání pokračoval i před zasahujícími hlučínskými policisty. Policisté proto muže na místě zajistili, převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Přístrojem Drager byla podnapilému muži naměřena hodnota 1,34 promile alkoholu v jeho dechu. Na majetku způsobil své bývalé manželce škodu ve výši 1.000,- Kč.
Hlučínští policisté věc šetří jako přestupky proti majetku a občanskému soužití.
Dopustil se výtržnictví v opavském baru
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě sdělili 21.července osmadvacetiletému Opavanovi podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.
Podezřelý muž 21.července kolem druhé hodiny noční v opavském baru na ulici Zámecký okruh fyzicky napadl devětadvacetiletého Opavana. Silně podnapilý muž k útoku použil francouzskou hůl, která stála volně opřená o stůl v baru. Holí pak několikrát udeřil napadeného muže, přičemž hůl poškodil a jejímu třicetiletému majiteli způsobil škodu 350,- Kč. Opavští policisté na místě zjistili, že agresivní muž je v silně podnapilém stavu (přístrojem Drager mu v dechu naměřili hodnotu 2,5 promile alkoholu). Proto muže zajistili, převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.  
Ke zranění napadeného muže nedošlo.
Pokácel a odcizil vzrostlé stromy
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil 21.července trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Bruntálu, jako podezřelého ze spáchání přečinu krádeže. Je podezřelý ze spáchání hned dvou skutků, u jednoho ve stádiu pokusu.
  • K prvnímu skutku došlo v době od 4. do 7.května na katastru obce Vršovice. Podezřelý muž se pokusil přisvojit si cizí dřevní hmotu, když prováděl na lesních parcelách, bez svolení a vědomí jejich majitelů, těžbu a manipulaci dřeva. Prováděl to tak, že na dvou parcelách pokácel celkem 12 borovic, 13 smrků a 5 modřínů, o celkovém objemu 33 m³ a hodnotě 30.000,- Kč, ke škodě třiačtyřicetiletého majitele. Na třetí parcele, patřící třiapadesátiletému majiteli, pokácel 10 borovic, 14 smrků a 19 modřínů, o celkovém objemu 25 m³ a hodnotě 40.000,- Kč. Během těžby byl však přistižen třiačtyřicetiletým majitelem a veškeré nachystané dřevo ponechal na místě.,
  • Druhý případ se stal v době od 25.května do 10.června opět na katastru obce Vršovice. Zde se zmocnil volně uložené dřevní hmoty ze stromů borovice, smrku a modřínu o celkovém objemu 25 m³ v hodnotě 40.000,- Kč. Jednalo se o stromy, které již v měsíci květnu pokácel jeho třiapadesátiletému majiteli.
  
Vloupání do sklepního boxu činžovního domu v Kravařích
Neznámý pachatel se v nočních hodinách z 20. na 21.července vloupal do sklepního boxu činžovního domu na ulici Novodvorské v Kravařích. Odstranil petlici zámku a poté vnikl dovnitř. Z boxu odcizil lankovým zámkem uzamčené pánské trackové jízdní kolo v hodnotě 6.000,- Kč, přičemž na zařízení způsobil stokorunovou škodu, to vše pětatřicetiletému Kravařanovi.
Případ šetří kravařští policisté jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
Silně podnapilý muž odcizil v opavské prodejně zboží
Opavští policisté zajistili 21.července krátce po sedmnácté hodině v opavském hypermarketu Albert na ulici Olomoucké dvaatřicetiletého muže, který v silně podnapilém stavu odcizil „tyčku“ salámu v hodnotě 69,90 Kč. Odcizené zboží si schoval pod košili a pokladnami prošel bez zaplacení, přičemž byl přistižen ostrahou prodejny. Policisté podnapilého muže převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Věc šetří opavští policisté jako přestupky proti majetku a veřejnému pořádku.
Dopravní nehodovost
V průběhu středy 21.července šetřili dopravní policisté na Opavsku jednu dopravní nehodu,  bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku byla odhadnuta na částku 3.000,- Kč.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem