Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 23.6.2010

Opava - Policisté objasnili případ vloupání do prodejny v Budišově nad Budišovkou a další události (7 případů) 

Policisté objasnili případ vloupání do prodejny v Budišově nad Budišovkou
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Opavě zahájil 23.června trestní stíhání dvacetiletého muže z Vítkovska, jako podezřelého ze spáchání přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci.
Skutků se dopustil nočních hodinách z 19.června na 20.června v Budišově nad Budišovkou na ulici Berounské. Podezřelý muž rozbil skleněnou výplň hlavních vstupních dveří a dveří vedoucích z vestibulu do obchodu a vzniklým otvorem pak vešel do prodejny potravin opavského obchodního družstva. Odcizil přesně nezjištěné množství cigaret a cukrovinek různých značek, také mastné výrobky a přesně nezjištěné množství alkoholických a nealkoholických nápojů, vše v předběžné hodnotě 8.000,- Kč. Na rozbitých skleněných výplní obou dveří způsobil pachatel škodu zřejmě převyšující částku 5.000,- Kč.
Jak policisté ve svých databázích zjistili, jedná se o muže s trestní minulostí. Již v roce 2008 byl potrestán za majetkovou trestnou činnost rozsudkem Okresního soudu Opava k trestu odnětí svobody v délce trvání devíti měsíců. Jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě.
Tento případ byl objasněn pracovníky Služby kriminální policie a vyšetřování Opava ve spolupráci s policisty Obvodního oddělní PČR Vítkov.
Z nalezeného mobilního telefonu protelefonoval částku 7.566,- Kč
Neznámý pachatel je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže.
Činu se dopustil v přesně nezjištěné době v období mezi 12.březnem a 11.dubnem na neznámém místě v Opavě. Pachatel nalezl SIM kartu jednoho telefonního operátora a tuto poté použil pro svou potřebu. Z karty následně protelefonoval částku ve výši 7.556,- Kč, ke škodě pětačtyřicetiletého muže z Opavy. Opavští policisté věc původně šetřili jako přestupek proti majetku, na základě vyjádření telefonního operátora věc překvalifikovali na shora uvedený přečin.
Nález munice z II. světové války na katastru obce Nové Sedlice
Čtyřicetiletý muž z Opavy 23.června krátce po deváté hodině ráno telefonicky oznámil na linku 158, že při výkopových pracích za obcí Nové Sedlice, za ulicí Horní, nalezl na odlehlém místě nevybuchlou munici z II. světové války. Na místo se dostavili kravařští policisté a policejní pyrotechnik. Ten uvedl, že se jedná o nevybuchlou dělostřeleckou minu ráže 82 mm a tuto si převzal ke zneškodnění.
Jízdní kolo odcizil ze dvora opavské základní školy
Neznámý pachatel odcizil 22.června krátce po dvacáté hodině, během patnácti minut, ze dvora opavské základní školy na ulici Otické zde uzamčené dámské jízdní kolo Proxi. Kolo bylo uzamčené lankovým zámkem přes rám a zadní kolo a opřené o strom. Devětatřicetileté ženě z Opavy tak pachatel způsobil škodu ve výši 13.190,- Kč.
Opavští policisté případ šetří jako přečin krádež.
V silně podnapilém stavu se povaloval na silnici v Hlučíně
Sedmašedesátiletá občanka Polské republiky 23.června krátce po čtrnácté hodině telefonicky oznámila na linku 158, že se na silnici v Hlučíně na ulici Moravské válí muž v silně podnapilém stavu. Jednalo se o třiapadesátiletého muže z Ostravy, což zjistili přivolaní hlučínští policisté. Muž byl skutečně v silně podnapilém stavu, nebyl schopen se podrobit dechové zkoušce. Policisté podnapilého muže zajistili, převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Věc šetří hlučínští policisté jako přestupky proti veřejnému pořádku a proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. 
Krádež kulatiny v obci Hrabství
Policisté Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí zahájili 23.června úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže, z jehož spáchání je podezřelý neznámý pachatel.
Ten v době od 1.června do 11.června v lesním porostu vpravo od silnice II. třídy č. 464, podél zpevněné lesní cesty, za potokem Setina, mezi obcemi Hlubočcem a Výškovicemi, odcizil zde volně uloženou dřevní kulatinu. Pachatel kulatinu odcizil z několika zde uskladněných hromad v celkovém počtu 23 dvoumetrových smrkových výřezů (středových průměrů 42 - 45 cm) a 4 dvanáctimetrových smrkových kulatin (středových průměrů 30 - 32 cm). Opavské lesní společnosti pachatel způsobil škodu v předběžné výši 10.000,- Kč.
Dopravní nehodovost
Dopravní policisté šetřili v průběhu středy 22.června na Opavsku tři dopravní nehody, bez zranění osob. Hmotnou škodu na majetku policisté odhadli na částku 57.000,- Kč.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem