Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 25.8.2010

Opava - Pád dvouleté dívky do zahradního bazénu ve Stěbořicích a další...(12 případů) 

 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla na ulici Těšínské v Opavě

Dne 25.8.2010 v době kolem 08:10 hod. policisté z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru v Opavě stavěli a kontrolovali na ulici Těšínské v Opavě řidiče dodávkového motorového vozidla značky Ford Tranzit, a to muže ročníku narození 1980 z Opavy-Kateřinek. Provedeným odborným měřením dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger byla tomuto muži naměřena hodnota 0,23 promile a 0,22 promile alkoholu v jeho dechu. Devětadvacetiletý řidič se k předchozímu požití alkoholických nápojů doznal, s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologických látek (krve nebo moči). Na místě mu bylo dále zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí příslušné správní komise odboru dopravy Magistrátu města Opavy.


Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 25.8.2010 v 05:30 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1977, že má v místě svého trvalého bydliště na ulici Michalská v Kravařích, části Dvořisko problémy s mu neznámým podnapilým mužem, který mu vyhrožuje újmou na zdraví. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích, která zjistila, že na ulici před rodinným domem se nachází silně podnapilý muž ročníku narození 1986 z Opavy, který se neustále dožaduje vzájemného fyzického kontaktu, jinak že si na oznamovatele někde počká a vyřídí si to s ním. Vzhledem k tomu, že čtyřiadvacetiletý muž byl i nadále agresivní a orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Dräger mu byla naměřena hodnota 2,36 promile alkoholu v jeho dechu, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je šetřen jako přestupek proti občanskému soužití.


Vloupání do společnosti Techfloor na ulici Přemyslovců v Opavě-Jaktaři

V blíže neupřesněné době od 15:30 hod. dne 24.8.2010 do 06:20 hod. dne 25.8.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Přemyslovců v Opavě-Jaktaři přečin „Krádež“, přečin „Poškození cizí věci“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že dosud přesně nezjištěným způsobem vnikl haly společnosti Techfloor, poté vypáčil celodřevěné dveře vedoucí do kanceláře skladové referentky, kde odcizil z malé příruční pokladny 2 kusy Shell card na tankování pohonných hmot, digitální fotoaparát značky Sony stříbrné barvy v celkové hodnotě 5.000,- Kč a finanční částku na hotovosti 13.000,- Kč, kdy na vypáčených dveřích vznikla škoda ve výši 3.700,- Kč. Dále neznámý pachatel nezajištěnými dveřmi vešel do skladu, kde prohledal pracovní stůl, nic zde však neodcizil, poté prošel halou se stavebním materiálem, kde poškodil vratovou výsuvnou fólii se škodou ve výši 5.000,- Kč, dále vypáčil zámek plechových vrat se škodou 100,- Kč a vstoupil do zadní části haly, kde vypáčil zámky dveří laboratoře a dalších místností a poškodil zde zařízení, vše v hodnotě 1.800,- Kč. Poškozené společnosti Techfloor spol. s r.o. Roztoky tak byla způsobena celková škoda ve výši 28.600,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Vloupání do prodejny bižuterie na ulici Ostrožné v Opavě

V neupřesněné době od 16:30 hod. dne 24.8.2010 do 07:00 hod. dne 25.8.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Ostrožné v Opavě přečin „Krádež“ a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že rozbil skleněnou výkladní skříň prodejny Stříbro a bižuterie, kdy z výlohy prodejny odcizil vystavené zboží (různé druhy předmětů z bílého kovu a bižuterie) v celkové hodnotě 56.120,- Kč, ke škodě ženy ročníku narození 1978 z Kravař. Rozbitím výlohy pak byla způsobena škoda ve výši 9.000,- Kč muži ročníku narození 1963 z Vršovic. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pád dvouleté dívky do bazénu na zahradě rodinného domu v obci Stěbořice

Dne 25.8.2010 policisté z obvodního oddělení PČR ve Velkých Heralticích zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Těžké ublíže ní na zdraví z nedbalosti“, ke kterému došlo v době kolem 12:40 hod. dne 25.8.2010 na zahradě jednoho z rodinných domů v obci Stěbořice, poněvadž nezletilá dívka ročníku narození 2008 bez řádného dozoru spadla do zahradního bazénu, kdy chvíli poté byla nalezena na jeho dně svou matkou, a to ženou ročníku narození 1980 ze Stěbořic. Policisté prověřují tu skutečnost, zda-li se nějaká konkrétní osoba nedopustila trestné činnosti, tedy zda z nedbalosti nezpůsobila těžkou újmu na zdraví. Dvouletá dívka utrpěla zranění (poruchu vědomí bez otoku mozku, aspiraci - vdechnutí zvratků do plic), kdy byla letecky helikoptérou RZS transportována do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě a byla hospitalizována na oddělení ARO s vážným až kritickým zdravotním stavem. Případ je nadále v šetření.


Poškození artefaktu na památníku Slezského lidu u obce Háj ve Slezsku

Dne 25.8.2010 v době mezi 10:00 hod. a 15:00 hod. neznámý pachatel spáchal na katastru obce Háj ve Slezsku přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu a přečin „Poškození cizí věci“ tím, že z památníku Slezského lidu v místě zvaném Ostrá hůrka se pokusil odcizit 1 kus artefaktu vyrobeného ze slitiny, čímž způsobil škodu přesahující částku 5.000,- Kč a dále na stejném místě poškodil další artefakt se škodou rovněž přesahující částku 5.000,- Kč. Obci Háj ve Slezsku tak byla způsobena škoda v minimální výši 10.000,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení mobilního telefonu z verandy rodinného domu na ulici Válečkové v Opavě

Dne 25.8.2010 v době od 15:00 hod. do 16:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Válečkové v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že přes neuzamčené a neuzavřené dveře vešel na verandu jednoho z rodinných domů, kdy ze stolu odcizil volně odložený mobilní telefon značky Nokia 2703 šedočervené barvy, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1972 z Opavy-Kateřinek způsobena škoda ve výši 2.300,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.

 

 

Zajištění silně podnapilého muže na PZS Opava k vystřízlivění

Dne 25.8.2010 ve 20:45 hod. policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zajistili muže ročníku narození 1952 z Opavy-Kateřinek, který v silně podnapilém stavu spal na zahradě rodinného domu své bývalé manželky, ženy ročníku narození 1960, a to na ulici Filípkové v Opavě-Kateřinkách a neměl k tomu její souhlas. Vzhledem k tomu, že orientační dechovou zkouškou detekčním digitálním přístrojem Drager byla osmapadesátiletému muži naměřena hodnota 2,55 promile alkoholu v jeho dechu, bylo rozhodnuto o jeho dodání na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění. Případ je nadále v šetření.


Úmyslné poškození motorového vozidla na ulici Těšínské v Opavě

Dne 6.8.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání přečinu „Poškození cizí věci“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 11:15 hod. dne 30.6.2010 na světelné křižovatce u přechodu pro chodce před Obchodním centrem Silesia Opava na ulici Těšínské v Opavě, po předchozí slovní rozepři s řidičem vozidla Mercedes Benz E 280, a to mužem ročníku narození 1955 z Branky u Opavy, udeřil rukou do levého zadního blatníku tohoto vozidla, přičemž v místě úderu poškodil jeho karoserii, čímž způsobil firmě ČSAD Reality Ostrava a.s. škodu ve výši 35.355,- Kč. Dne 25.8.2010 byl opavskými policisty jako pachatel uvedeného protiprávního jednání zjištěn muž ročníku narození 1977 z Opavy, kterému bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze shora uvedené trestné činnosti.


Případ vloupání do truhlářské dílny v obci Holasovice, část Kamenec zná pachatele

Dne 25.8.2010 policejní komisař SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Policie České republiky Územního odboru v Opavě zahájil trestní stíhání muže ročníku narození 1967 z Opavy jako obviněného ze spáchání přečinu „Krádež“, kterého se dopustil tím, že dne 15.7.2010 v době kolem 19:00 hod. vnikl po odtlačení celodřevěných vrat do truhlářské dílny v obci Holasovice, část Kamenec, odkud odcizil hliníkové U profily o celkové hmotnosti 125 kg, které následně prodal v opavských sběrných surovinách, čímž způsobil poškozenému muži ročníku narození 1966 z Opavy škodu v celkové výši 10.625,- Kč. Uvedeného protiprávního jednání majetkového charakteru se dvaačtyřicetiletý muž dopustil i přesto, že byl v posledních 3 létech pravomocně odsouzen (recidiva), a to rozsudkem Okresního soudu v Opavě z října 2009. V současné době obviněný muž již vykonává nepodmíněný trest odnětí svobody v délce trvání 3 let ve věznici v Ostravě-Heřmanicích.


Vloupání do bufetu v areálu SRA na ulici Celní v Hlučíně

Dne 25.8.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím že:
1)v době od 19:00 hod. dne 19.8.2010 do 13:00 hod. dne 20.8.2010 po vypáčení mříže a po rozbití skleněné výplně okna vnikl do místnosti bufetu ve Sportovně-rekreačním areálu na ulici Celní v Hlučíně, odkud odcizil alkohol různých značek v celkové hodnotě 8.000,- Kč a 2 kusy plastových přepravek v hodnotě 300,- Kč, ke škodě ženy ročníku narození 1976 z Dolní Lutyně v okrese Karviná. Na zařízení vznikla dosud přesně nevyčíslená škoda majiteli objektu, a to Správě sportovně rekreačního areálu Hlučín
2)v době od 18:30 hod. dne 22.8.2010 do 11:00 hod. dne 23.8.2010 po vypáčení mříží a prodejního okna vnikl do stejných prostor bufetu, který se nachází v areálu SRA Hlučín, ze kterého odcizil 80 kusů plastových láhví o objemu 0,5 litru značky Coca-Cola v hodnotě 2.400,- Kč, 30 kusů plastových láhví o objemu 0,5 litru značky Multivitamin v hodnotě 900,- Kč, 5 kusů balení nanuků různých značek v hodnotě 750,- Kč, 2 kartony plastových kelímků o objemu 0,5 litru v hodnotě 1.600,- Kč, finanční částku na hotovosti 320,- Kč, 18 kusů balení instantní kávy značky Nescafe v hodnotě 1.800,- Kč, 40 kusů balení slaných tyčinek v hodnotě 720,- Kč, 2 kartóny drůbežího masa do hamburgerů v hodnotě 700,- Kč, 2 krabice s obalovaným sýrem v hodnotě 800,- Kč, 2 krabice se strouhaným sýrem v hodnotě 600,- Kč, 6 kusů balení klobás v hodnotě 900,- Kč, toto vše ke škodě ženy ročníku narození 1976 z Dolní Lutyně v okrese Karviná, kdy poškozením mříží a prodejního okna vznikla škoda v dosud neupřesněné výši majiteli objektu, a to Správě sportovně rekreačního areálu Hlučín
3)v době od 15:30 hod. dne 23.8.2010 do 08:00 hod. dne 24.8.2010 na stejném místě poškodil prodejní okno bufetu a dále poškodil dveře vedoucí na WC, kdy k vloupání do prodejních prostor nedošlo, nic nebylo odcizeno, Správě sportovně rekreačního areálu Hlučín však byla způsobena škoda ve výši 4.000,- Kč.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 25.8.2010 došlo v okrese Opava ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých bylo 5 osob zraněno lehce. V souvislosti s touto nehodovostí byla způsobena hmotná škoda na majetku ve výši 170.000,- Kč.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem