Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 27.8.2010

Opava - Vloupání do prodejen na Opavsku a další...(7 případů) 

 

Vloupání do prodejny na ulici Lipové v obci Hať

Dne 27.8.2010 policisté z obvodního oddělení PČR v Hlučíně započali šetření ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době kolem 01:00 hod. dne 26.8.2010 na ulici Lipové v obci Hať otevřel pootevřené okno v zadní části prodejny, které následně vysadil z rámu, poté vnikl do skladu prodejny Tempo, kde poškodil několik dřevěných dveří a mříží s celkovou škodou na zařízení ve výši 6.100,- Kč. Ve skladu prodejny si do své tašky uložil 34 kartónů cigaret různých značek v hodnotě 23.800,- Kč, kdy však tuto tašku zanechal v prodejně a z místa činu utekl neznámo kam. Nepoškozené zboží bylo vráceno zpět do prodeje, poškozené organizaci Tempo - obchodní družstvo Opava tak vznikla celková škoda ve výši 6.100,- Kč. Případ je nadále v šetření.


Vloupání do kiosku na ulici Opavské ve Vítkově

V blíže neupřesněné době od 16:00 hod. dne 26.8.2010 do 02:15 hod. dne 27.8.2010 neznámý pachatel spáchal na ulici Opavské ve Vítkově přečin „Krádež“ tím, že po vypáčení vstupních vchodových dveří a po následném vypáčení dalších dveří a vnitřních mříží vnikl do prodejního kiosku v objektu bývalé vrátnice Vítkovské nemocnice, odkud odcizil různý počet cigaret značky Start, Viceroy, RGD, Petra, Redwait a Moon v celkové hodnotě 8.310,- Kč, dále odcizil 4 kusy 0,5 litru alkoholu značky Fernet v hodnotě 650,- Kč, drogérii v hodnotě 600,- Kč, sladkosti v hodnotě 800,- Kč, kávu v hodnotě 600,- Kč, uzeniny v hodnotě 700,- Kč, mléčné výrobky v hodnotě 800,- Kč a drobné mince v hodnotě 1.000,- Kč, kdy na zařízení způsobil škodu ve výši 3.300,- Kč. Poškozené soukromé firmě z Kružberku tak byla způsobena celková škoda ve výši 16.760,- Kč a případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Případ nebezpečného pronásledování ze strany šestadvacetiletého muže v Opavě

Dne 27.8.2010 policejní komisařka SKPV (služby kriminální policie a vyšetřování) Územního odboru Policie České republiky v Opavě zahájila úkony trestního řízení ve věci přečinu „Nebezpečné pronásledování“, kterého se měl dopustit muž ročníku narození 1984 z Opavy tím, že v období od 1.3.2010 do 23.8.2010 opakovaně a dlouhodobě pronásledoval poškozenou ženu ročníku narození 1982 z Opavy-Kateřinek, a to tak, že vyhledával její osobní blízkost, sledoval ji při cestách ze zaměstnání a v bydlišti, přičemž ji dále vytrvale kontaktoval prostřednictvím e-mailů a sms. Šestadvacetiletý muž svým protiprávním jednáním omezoval osmadvacetiletou ženu v jejím obvyklém způsobu života. Případ je nadále v šetření ze strany opavských kriminalistů.


Vloupání do motorového vozidla na ulici Hájové v obci Mokré Lazce

Dne 27.8.2010 v době mezi 11:25 hod. a 11:40 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Hájové v obci Mokré Lazce přečin „Krádež“ a přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že po předchozím rozbití skleněné výplně předních dveří vnikl do osobního motorového vozidla tovární značky Renault Megané, které bylo zaparkováno v blízkosti místního hřbitova, ze kterého odcizil dámskou koženou kabelku v hodnotě 3.000,- Kč, ve které se nacházely dioptrické brýle v hodnotě 3.000,- Kč, sluneční brýle značky Keido v hodnotě 800,- Kč, bankovka nominální hodnoty 2.000,- Kč, dva svazky klíčů, různé slevové a věrnostní karty, 3 platební karty a osobní doklady, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1963 z Mokrých Lazců způsobena celková škoda ve výši 8.800,- Kč. Přesná škoda na automobilu doposud vyčíslena nebyla. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Kravařích.


Prodej nekolkovaných cigaret v areálu PL na ulici Olomoucké v Opavě

Dne 27.8.2010 opavští policisté zahájili trestní stíhání muže ročníku narození 1966 z Ostravy jako obviněného ze spáchání přečinu „Porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží“, kterého se dopustil tím, že dne 8.8.2010 v době kolem 13:45 hod. v areálu Psychiatrické léčebny na ulici Olomoucké v Opavě náhodným osobám nabízel k prodeji nejméně 9 kusů kartonů cigaret značky Fluieras (označených kolky Republica Moldova), 5 kusů kartonů cigaret značky MG (bez kolkového označení) a 1 karton cigaret značky Real (bez označení kolky), tedy v rozporu s právním předpisem pro daňové účely. Třiačtyřicetiletý muž při kontrole na místě neprokázal přivolaným policistům zdanění uvedených cigaret, přestože se jedná o zboží, které je předmětem daně. Tuto skutečnost neprokázal ani v následujících dnech při prováděném prověřování celé záležitosti. Z důvodu toho, že se jedná o zboží dovezené na daňové území Evropského společenství, pracovníci Celního úřadu v Opavě provedli vyčíslení daňového úniku, kdy bylo zjištěno, že škoda způsobena Českému státu zastoupenému Celním ředitelstvím v Ostravě na neodvedené spotřební dani u zajištěných cigaret činí 6.030,- Kč. Tedy v rozporu s právním předpisem dovezl, skladoval, přepravoval nebo uvedl do oběhu zboží bez nálepek, kontrolních pásek nebo jiných předmětů k jeho označení pro daňové účely. Případ je nadále v šetření.


Dopravně bezpečností akce s označením „X“

Dne 27.8.2010 v době od 16:00 do 21:00 hod. se na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě uskutečnila dopravně bezpečnostní akce s označením „X“. Jednalo se o akci, která byla zaměřena na vše, co se týká BESIPu (bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích). Celkem bylo nasazeno 16 opavských policistů, kteří zkontrolovali 306 motorových i nemotorových vozidel a jejich řidičů, kdy bylo zjištěno 17 přestupků. Předchozí požití alkoholických nápojů u řidičů a cyklistů zjištěno nebylo.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 27.8.2010 došlo v okrese Opava ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, bez zranění osob, kdy hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na částku v celkové výši 32.000,- Kč.

Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem