Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 27.9.2010

Opava - Podvodné vylákání peněz na osobě seniorského věku a další...(7 případů) 

 

Zadržení podnapilého řidiče motorového vozidla v Opavě

Dne 27.9.2010 v době kolem 20:40 hod. policejní hlídka z dopravního inspektorátu Policie České republiky Územního odboru Opava stavěla a kontrolovala na ulici Vančurové v Opavě řidiče osobního motorového vozidla značky Daewoo Matiz, a to muže ročníku narození 1951 z Holasovic. Na výzvu se tento muž podrobil odbornému měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Dräger, kdy mu byly naměřeny hodnoty 0,74 promile a 0,73 promile alkoholu v jeho dechu. Devětapadesátiletý řidič předchozí požití alkoholických nápojů doznal, s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožádal o lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu (krve nebo moči). Na místě mu byl zadržen jeho řidičský průkaz a bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Vloupání do garáže na ulici Dukelské v Budišově nad Budišovkou

V blíže neupřesněné době od 10:30 hod. dne 24.9.2010 do 06:00 hod. dne 27.9.2010 neznámý pachatel spáchal ve skladu areálu Městských lesů na ulici Dukelské v Budišově nad Budišovkou přečin „Krádež“ tím, že po rozbití tří skleněných cihel v hodnotě 1.000,- Kč vnikl do zděné garáže, odkud odcizil celoměděný chladící válec v hodnotě 20.000,- Kč určený do zařízení na zpracování pálenice z ovoce a dále odcizil z vrat garáže visací zámek v hodnotě 200,- Kč, čímž byla poškozené organizaci Správa lesů a Technické služby Města Budišov nad Budišovkou způsobena celková škoda ve výši 21.200,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Vloupání do motorového vozidla ve Vítkově, části Klokočov

Neznámý pachatel spáchal ve Vítkově, části Klokočov přečin „Krádež“ tím, že dne 27.9.2010 v době kolem 12:35 hod., a to na parkovišti před budovou prodejny Koloniál, po rozbití skleněné výplně dveří v hodnotě 3.000,- Kč vnikl do zde zaparkovaného motorového vozidla značky Citröen Jumper, ze kterého odcizil peněženku černé barvy v hodnotě 200,- Kč s finanční částkou na hotovosti ve výši 15.000,- Kč. Poškozené firmě Xantypa Ostrava tak byla způsobena celková škoda ve výši 18.200,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Odcizení peněženky z kabelky v nákupním vozíku v hypermarketu Tesco v Opavě

Dne 27.9.2010 v době kolem 14:30 hod. neznámý pachatel spáchal na ulici Těšínské v Opavě přečin „Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku“ tím, že v prodejních prostorách hypermarketu Tesco využil chvilkové nepozornosti poškozené ženy ročníku narození 1947 z Opavy a odcizil z její kabelky, která byla zavěšená na háčku nákupního vozíku v oddělení cukrovinek, její peněženku v hodnotě 300,- Kč s různými osobními doklady, se 2 kusy platebních karet a s finanční částkou na hotovosti ve výši 400,- Kč. Shora uvedené poškozené ženě tak byla způsobena celková škoda ve výši 700,- Kč. Případ šetří policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení finanční hotovosti z kanceláře prodejny na Mírovém náměstí v Hlučíně

Dne 27.9.2010 započali policisté z obvodního oddělení PČR Hlučín šetření ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v době od 14:30 hod. do 16:00 hod. dne 27.9.2010, a to v nestřeženém okamžiku a bez užití násilí, vnikl v prodejní době otevřenými dveřmi do kanceláře prodejny sportovního vybavení ATM Sport na ulici Mírové náměstí v Hlučíně, kde z odemčené příruční pokladny odcizil finanční částku na hotovosti v celkové výši 40.970,- Kč. K odcizení dalších věcí a k poškození zařízení prodejny nedošlo. Muži ročníku narození 1972 z Píště tak byla způsobena škoda ve výši 40.970,- Kč.


Podvodné vylákání finanční hotovosti na osobě seniorského věku v Opavě

Dne 27.9.2010 v době mezi 11:30 hod. a 12:15 hod. dosud neznámý pachatel spáchal přečin „Podvod“ tím, že nejprve telefonicky zavolal do místa bydliště poškozené ženě ročníku narození 1923 z Opavy a uvedl jí v omyl, poněvadž se představil jako její vnuk s přesným jménem, příjmením a bydlištěm (muž ročníku narození 1988 z Opavy), který potřebuje peníze za účelem koupě nového počítače. Následně se dostavil do místa jejího bydliště na ulici Mánesové v Opavě a jako kamarád jejího volajícího vnuka od ní obdržel finanční částku na hotovosti ve výši 18.000,- Kč. Případ šetření policisté z obvodního oddělení PČR v Opavě.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 27.9.2010 došlo v okrese Opava ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 3 osoby zraněny lehce. V souvislosti s touto nehodovostí byla hmotná škoda na majetku vyčíslena na částku ve výši 30.000,- Kč.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem