Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 5.7.2010

Opava - Policisté převezli na PZS k vystřízlivění další tři silně podnapilé osoby a další události (6 případů) 

V silně podnapilém stavu napadl přítelkyni
Opavští policisté 5.července čtvrt hodiny po půlnoci zajistili v činžovním domě na ulici Mezi Trhy v Opavě třicetiletého muže z Bruntálu, který v silně podnapilém stavu slovně a poté i fyzicky napadal svou čtyřiatřicetiletou přítelkyni. Ženě agresivní muž nadával vulgárními výrazy a strkal do ní rukama, přičemž žádné zranění jí nezpůsobil. Policisté podnapilému muži přístrojem Drager naměřili v dechu hodnotu 1,57 promile alkoholu, muže převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Policisté Obvodního oddělení PČR v Opavě věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Výlohu vinárny rozbila silně podnapilá žena

Opavští policisté zajistili 5.července krátce před čtvrtou hodinou ranní čtyřiašedesátiletou ženu z Ostravy, která v silně podnapilém stavu rozbila skleněnou výplň vinárny na ulici Mírové v obci Háj ve Slezsku. Policisté zajištěné ženě přístrojem Drager naměřili hodnotu 1,77 promile alkoholu v dechu, ženu převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Dvaašedesátiletému majiteli vinárny tak žena způsobila škodu ve výši 3.000,- Kč.
Věc šetří opavští policisté jako přestupky proti majetku a veřejnému pořádku.
Vyhrožoval sebevraždou – po hodině a půl policejního vyjednávání vzal své výhrůžky zpět
Opavští policisté se 5.července v 03:15 hod. dostavili ke garážovišti na ulici Jiráskové v Opavě. Zde se na střeše jedné z garáží nacházel osmadvacetiletý muž z Jeseníku, který vyhrožoval sebevraždou. V jedné ruce držel skleněný střep, který měl přiložený na krku a vyhrožoval, že se zabije. Po cca jedné a půl hodině policejního vyjednávání se jmenovaným, tento dobrovolně slezl ze střechy. Policisté jej následně převezli na žurnál Psychiatrické léčebny Opava, kde vyšetřující lékař rozhodl o jeho hospitalizaci.
Na služebnu oznámil, že mu neznámý pachatel odcizil vozidlo - policisté ale vozidlo nalezli a silně podnapilého majitele převezli na PZS k vystřízlivění
 
Pětadvacetiletý muž z Ostravy přišel 5.července kolem čtrnáct hodiny osobně oznámit na služebnu Obvodního oddělení PČR v Hlučíně, že mu neznámý pachatel odcizil jeho osobní automobil Opel. Muž byl ale zjevně v silně podnapilém stavu. Na služebně se totiž choval vulgárně a navíc rozbil dřevěné dveře od WC. Policisté jej proto na místě zajistili, převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Přístrojem Drager mu v dechu naměřili hodnotu 1,49 promile alkoholu. Poté policisté pátrali i po vozidle podnapilého muže.  Toto nalezli na jiném místě v areálu Sportovně rekreačního střediska Hlučín, než jaké uvedl jeho podnapilý majitel. Automobil byl uzamčený a nepoškozený.
Hlučínští policisté věc šetří jako přestupky proti majetku a občanskému soužití.
Nalez munice z II. světové války na katastru obce Bolatice
Třiačtyřicetiletý muž z Hlučína 5.července krátce po jedenácté hodině telefonicky oznámil na linku 158, že při stavebních pracích na poli na katastru obce Bolatice nalezl přední část dělostřeleckého protipancéřového granátu ráže 76 mm, pocházejícího z II. světové války. Na místo se dostavili kravařští policisté a policejní pyrotechnik, který si nalezenou munici převzal ke zneškodnění.
V silně podnapilém stavu napadl svou matku, manželku a syna
Opavští policisté zajistili 5.července kolem dvaadvacáté hodiny v domě na jedné z opavských ulic šestapadesátiletého muže, který v silně podnapilém stavu fyzicky napadl svou matku, manželku a třicetiletého syna. Policisté muži přístrojem Drager naměřili v dechu hodnotu 1,35 promile alkoholu, podnapilého muže převezli a umístili na opavskou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Napadení rodinní příslušníci byli jednorázově ošetřeni v opavské nemocnici.
Opavští policisté věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Zpracovala: Dagmar Schindlerová

vytisknout  e-mailem