Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 7.7.2010

Opava - Stačila chvíle nepozornosti a z peněženky zmizelo 10 tisíc korun a další události (10 případů) 

U pohostinství odcizil reklamní slunečník
 
Další z řady předmětů, které mohou zlákat k odcizení, se tentokrát stal mezi půl druhou a druhou hodinou noční dne 3. 7. 2010 čtvercový zahradní slunečník s reklamním potiskem jednoho pivovaru. Slunečník v předběžné hodnotě vyšší než 5.000,- Kč odcizil neznámý pachatel z volně přístupného prostranství pohostinství na ulici Ostravské v Hlučíně.
Hlučínští policisté šetří věc jako přečin krádeže.
 
 
Pachatel nic neodcizil, ovšem poškodil, co mohl
 
Zřejmě jiné pohnutky, než krást, přiměly neznámého pachatele podívat se do jedné z chat na chatovišti Meleček v Žimrovicích. Po jeho „návštěvě“ zde totiž zůstala úplná spoušť a škoda ve výši 8.700,- Kč. Pachatel, který se zde v době mezi 5. a 7. červencem 2010 vloupal, měl jediný úmysl, a to ničit. Ve sklepě, do kterého se dostal po rozbití skleněné výplně okna, rozlil na podlahu benzín, poté vzal sprej se stříbrnou barvou a postříkal jím vstupní dveře, panty dveří a okenic, kliku a stěnu kůlny. U chaty poškodil tři lucerničky, vytrhal kryty vypínačů a poškodil dřevěný teploměr. Pak poškodil dvoukřídlé dřevěné okenice. Ovšem ani to nestačilo a tak ze střechy částečně strhal střešní krytinu. V blízkosti chaty ještě poškodil ventil na plastové vodovodní trubce vedoucí ze studny.
Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Hradci nad Moravicí jako přečiny krádeže vloupáním, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 
 
Na chodbě byl vyrušen
 
Dne 7. 7. 2010 sdělili opavští policisté 35letému muži z Opavy podezření ze spáchání přečinů krádeže ve stadiu pokusu a porušování domovní svobody. Ten se totiž někdy v průběhu letošního roku zmocnil klíče od vstupních dveří jednoho z bytů na ulici Antonína Sovy v Opavě. Kolem poledne dne 21. 6. 2010 za pomocí tohoto klíče do bytu vnikl. Ihned poté však byl na chodbě bytu jeho majitelem vyrušen.
Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.
 
 
Stačila chvíle nepozornosti
 
O tom, že ke krádeži stačí jen chvilka nepozornosti, se tentokrát přesvědčila 33letá prodavačka z prodejny na ulici Partyzánské v Opavě. Dne 7. 7. 2010 kolem půl dvanácté hodiny polední využil neznámý pachatel její chvilkové nepozornosti a z peněženky, kterou měla položenou v neuzamčeném šuplíku pod prodejním pultem, jí odcizil finanční hotovost ve výši 10.000,- Kč.
Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě jako přečin krádeže.
 
 
Dveře popálil plamenem
 
Zvláštní druh zábavy si vybral někdy v době mezi 11. a 16. dubnem 2010 zatím neznámý pachatel. Ten totiž popálil plamenem plastové dveře vedoucí do zadní části budovy školní družiny a jídelny na ulici E. Beneše v Opavě. Svým  jednáním způsobil škodu ve výši 20.000,- Kč.
Případem se zabývají opavští policisté, šetří jej jako přečin poškození cizí věci.
 
 
Obviněný byl již v minulosti 4x soudně trestán
 
Dne 7. 7. 2010 zahájil policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování Opava trestní stíhání 20letého muže z Hlučína, který je obviněný z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Těch se dopustil tím, že:
  • V době od 25. do 27. 5. 2010 vnikl do neuzamčených půdních prostor jednoho z domů na ulici Jarní v Hlučíně, kde se po překonání dvoumetrové dřevěné příčky dostal do jedné z kójí. Odtud pak odcizil pánské, dámské a dětské zimní brusle, lyžařské boty, fotoaparát, videorekordér, cestovní kufr, různou obuv a další věci, vše v hodnotě 10.800,- Kč.
  • Dne 3. 7. 2010 kolem 8:30hod. vylezl na jeden z balkónů v panelovém domě na ulici Severní a po rozbití skleněné výplně balónových dveří vnikl do bytu svých rodičů. Z bytu pak odcizil finanční částku 9.600,- Kč, LCD monitor, notebook, mobilní telefon, plazmový televizor, DVD recorder, webovou kameru, digitální fotoaparát a další věci v celkové hodnotě 55.550,- Kč.
Obviněný byl již v minulosti 4x soudně trestán pro majetkovou trestnou činnost, přičemž je v současnosti ve zkušební době. Dne 8. 7. 2010 bude státnímu zástupci podán návrh na vzetí obviněného do vazby. 
Strhl jí řetízek přímo z krku
 
Tak trochu v šoku zůstala dne 7.7.2010 75letá Opavanka, když kolem 18:30 hod. procházela Dvořákovými sady. Přibližně v této době k ní totiž přistoupil neznámý pachatel a během chůze jí z krku strhl řetízek ze žlutého kovu s jantarovým přívěskem v hodnotě 2.000,- Kč.
Opavští policisté případ šetří jako přečin krádeže. 
 
 
Ani lankový zámek na kole nebyl problém
 
Dalším z řady případů odcizených jízdních kol se zabývají opavští policisté. Tentokrát k němu došlo dne 7. 7. 2010 kolem 13:00hod. Před opavským Seniorcentrem si uzamkl lankovým zámkem své trackové jízdní kolo 71letý senior. Když se během čtvrt hodiny před budovu vrátil, kolo už na stejném místě nenašel.
 
Podnapilec nešetřil urážkami
 
Dne 7. 7. 2010 ve 21:45 hod. zajistili opavští policisté u Azylového domu na Nákladní ulici 48letého muže z Ostravy, který slovními urážkami obtěžoval 27letého Opavana. Podnapilce, kterému policisté naměřili hodnotu 2,47 promile alkoholu v dechu, poté převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
 
 
Dopravní nehodovost
 
Opavští dopravní policisté šetřili v průběhu dne 7. července 2010 jednu dopravní nehodu bez zranění osob. Hmotná škoda na majetku činila 17.000,- Kč.
Zpracovala: Pavla Šabacká

vytisknout  e-mailem