Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ukájel se na veřejnosti

NOVOJIČÍNSKO - Krátce poté byl zadržen 

Jen pár minut po telefonickém oznámení o nevhodném chování muže na místě veřejně přístupném, skončil na policii.

V pondělí 9. září krátce před 7 hodinou ranní si všimla 38letá oznamovatelka obnaženého muže, na ulici Nádražní v Novém Jičíně.  Vědoma si toho, že se může jednat o devianta, zavolala policisty.  Obnaženého muže ve věku 31 let s trvalým pobytem v Kopřivnici policisté krátce po činu zadrželi.
U výslechu se jim doznal, že mu dělá dobře pohled na dospělé ženy, kdy k uspokojení svých tužeb nevyhledává jejich fyzický kontakt. Stejně jako v čase zadržení tak prý i několikrát v minulosti z povzdáli pozoroval kolemjdoucí a ukájel se.

Poškozená, oznamovatelka udělala správnou věc. Nelenila a zavolala tuto informaci v krátkém časovém horizontu, což nám umožnilo okamžitě zareagovat. I kdybychom na místě již muže nezastihli, dalo by se s poskytnutou informací pracovat, což by zajisté vedlo k jeho zadržení.  Patří jí uznání a poděkování, za to že není ke svému okolí lhostejná. Chrání tak nejen sebe, ale i ostatní.
Protiprávní jednání zadrženého prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu výtržnictví. V minulosti jej za stejné konání uznal Okresní soud vinným, což mu zajisté ve výsledku přitíží.

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín
 

vytisknout  e-mailem