Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události na Karvinsku

Okradli házenkáře a další událostí 

Z turnaje odešli smutní
 
O velké smůle hovoří sportovci ze Šumperka. Ti v sobotu 13.2.2010 přicestovali do Karviné na zápas v házené do místní sportovní haly. Během utkání neznámý pachatel vyrazil vstupní dveře do šatny hráčů a jeho lup byl dosti štědrý. Odnesl si oděv, značkové hodinky, předměty ze žlutého a bílého kovů, osobní doklady, kreditní karty, mobilní telefon. Celková škoda šesti poškozených se vyhoupla na částku 41 000 korun.
 
 Zvrhlý muž osahává ženy
 
Během víkendu v Havířově policisté zaznamenali dva případy neznámého zvrhlíka, který osahává ženy. První se stal v sobotu v Havířově Městě v jedné dvorové části . Pachatel svou oběť oslovil zda nemá cigaretu a následně jí podrazil nohy, povalil na zem a přes oděv osahával. Žena se ubránila křikem a na pomoc jí přispěchal všímavý kolemjdoucí. Pachatel z místa utekl. Druhý případ se stal v neděli poblíže nemocnice. Opět pachatel oslovil ženu a přes oděv jí osahával. Statečná žena se proti agresorovi začala aktivně bránit a útočník utekl. Oba případy se staly v podvečer. Zda skutky má na svědomí jeden pachatel policie prověřuje.
 
Pobyt ve vězení se mu zřejmě prodlouží
 
Vyhýbat se nástupu výkonu trestu a tak mařit úřední rozhodnutí se nevyplatí. O tom se přesvědčil muž z Orlové. V říjnu loňského roku osobně převzal výzvu Okresního soudu Ostrava k nastoupení trestu odnětí svobody. Muž v zákonné lhůtě do tří dnů výkon trestů nenastoupil. Muži zákona jej v pátek 12.2.2010 vypátrali a převezli tam kam patří. Za to, že od října do současné doby se nástupu vyhýbal a tak mařil výkon úředního rozhodnutí si přivodil velký malér . Pobyt za mřížemi si tak může prodloužit o další tří roky.
 
 
nprap. Jaroslav Kus 
 
 
 

vytisknout  e-mailem