Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události z Karvinska

Karviná - během víkendu se kradlo hlavně ze sklepů 

     Havířovští policisté začali v pátek šetřit přečin Poškozování cizí věci, ze kterého je podezřelý doposud neznámý vandal. Ten v pátek krátce před půlnocí rozbil celkem 5 skleněných výplní autobusové zastávky v Havířově Životicích na ulici Padlých hrdinů. Svým jednáním tak způsobil předběžnou škodu ve výši 20.000 Kč.
 
     Dosud neznámý žhář opět řádil v Havířově. V sobotu nad ránem okolo 5:00 hod. v Havířově městě na ulici Majakovského zapálil dva plastové kontejnery na domovní odpad o obsahu 1.100 litrů. Oba kontejnery shořely celé a zároveň došlo i k ohoření plechového kontejneru stojícího vedle. Způsobená škoda činí 8.000 Kč.
 
    Ze čtvrtku na pátek v Havířově Městě na ulici Karvinská vnikl neznámý zloděj ve sklepě jednoho z tamních domů do kolovny, ze které odcizil pánské horské jízdní kolo společně s přilbou v celkové hodnotě 40.800 Kč. Následně na ulici Slovanská v Havířově vnikl do dvou sklepních kójí, ze kterých odcizil zavařeniny a elektrickou přímočarou pilu a způsobil tak škodu ve výši 2.200,-Kč.
     K dalšímu vloupání do sklepa došlo v noci z pátku na sobotu, tentokráte v Karviné Novém Městě na ulici Tř. Osvobození. Zloděj si ze sklepních prostor odnesl dětské jízdní kolo, dětský kočárek a dřevěné sáňky v celkové hodnotě 4.490,-Kč.
     Ze soboty na neděli na Tř. Družby v Karviné Novém Městě si neznámý pachatel odnesl ze sklepní kóje jízdní kolo v hodnotě 6.000 Kč. Ve stejnou dobu se kradlo ze sklepa i v Havířově Městě na ulici Marxova a opět se kradlo jízdní kolo. Tentokráte se jednalo o dámské jízdní kolo v hodnotě 22.000 Kč.
     K poslednímu hlášenému vloupání do sklepa ze soboty na neděli došlo v Karviné Novém Městě na ulici Erbenova, odkud si zloděj odnesl pánské a dětské kolo v celkové hodnotě 2.500 Kč.
     Policisté skutky šetří pro přečin krádeže a porušování domovní svobody.

 

nprap. Miroslav Kolatek, 25. 10. 2010

vytisknout  e-mailem