Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Bruntálska

ÚO Bruntál - využil podnapilosti a okradl ho  

Zřejmě využil opilosti a okradl ho
O víkendu přišel krnovským policistům oznámit 40letý muž, že byl okraden. Dosud neznámý pachatel využil v době od 21. do 22.2.2011 v Krnově na blíže nezjištěném místě jeho silné podnapilosti a z předních kapes kalhot mu odcizil hotovost ve výši 1 500 Kč a z peněženky občanku i platební kartu.
 
Nábytek neplatí
Z přečinu úvěrový podvod byl v těchto dnech obviněn policejním komisařem SKPV 50letý muž. Svého protiprávního jednání se měl dopustit tím, že dne 26.4.2010 uzavřel v Bruntále v prodejně s nábytkem úvěrovou smlouvu na odběr zboží v hodnotě 16 tisíc Kč. Nesložil ani akontaci, nábytek měl odebrat a neuhradit ani jednu splátku. Do úvěrové smlouvy měl uvést také nepravdivé údaje o svém zaměstnání. Na upomínky nereagoval a způsobil škodu ve výši 16 tisíc Kč.
 
Řídil pod vlivem drog
Policejní komisař SKPV zahájil dne 24.2.2011 trestní stíhání 24letého muže pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Je mu kladeno za vinu, že dne 16.12.2010 měl v Rýmařově řídit vozidlo pod vlivem omamné a psychotropní látky. Při silniční kontrole policisté u něj provedli test na zjištění návykových látek, který byl pozitivní na amphetamin. Muž přiznal, že požil pervitin. Policisté mu další jízdu zakázali a zadrželi i řidičský průkaz. Hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
V kůlně u lyžařské budovy odcizil kabely
V době od 23. do 24.2.2011 v Rýmařově vnikl dosud neznámý pachatel do kůlny a garáže u lyžařské budovy. U rozvaděče odcizil 20 metrů kabelu a v garáži odřezal také 20 metrů dalšího kabelu. Svým jednáním způsobil majitelům škodu ve výši přes 10 tisíc Kč. 
 
Porozbíjel okna auta a odcizil nejen registrační značky, ale i baterii
Velmi nemilé překvapení čekalo na majitele vozidla Honda, který nechal zaparkované vozidlo na silnici mezi Krnovem a Úvalnem. Jeho poškození a odcizení některých věcí z vozidla přišel nahlásit krnovským policistům v pátek 25.2.2010. V době od 17. do 20.2.2011 dosud neznámý pachatel rozbil na autě tři skla, zpětné zrcátko, světla a odcizil obě registrační značky, všechny čtyři plastové kryty kol, doklady od hondy a z motorové části vzal i autobaterii. Způsobená škoda činí kolem 19 tisíc Kč. 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
28.2.2011

vytisknout  e-mailem