Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska 9.4.-11.4.

Karvinsko - policejní zprávy z ulic našeho regionu... 

Havířov
V pátek v podvečer na ulici U Stadionu neznámý darebák poškrábal lak zaparkovaného vozidla. Majitel Renaultu Megane vyčíslil škodu poškozením ve výši 35 000 Kč.
Ještě týž den večer v městské části Šumbark, poblíž činžovních domů na ulici Mládí, neznámý lapka vytrhl  poškozenému z ruky pánskou příruční kabelku. Chmaták využil chvilkové nepozornosti 55letého muže a ten v minutě přišel o platební kartu, doklady a peníze. Škoda je vyčíslena na 1 800 Kč.
V sobotu asi dvě hodiny po půlnoci,  na ulici Junácké, městské části Podlesí, neznámý pachatel rozbil okno dveří vozidla VW Tiguan. Vnitřní prostory vozu prohledal, ale nic neodcizil. Na poškození vozidla majitel odhadl škodu na 10 000 Kč.
V neděli na Komenského ulici neznámý pachatel rozbil pravého přední okno voidla ŠKoda Felicia. Uvnitř odcizil autorádio v hodnotě
 1 000 Kč, poškozením pachatel způsobil škodu ve výši 500 Kč.
Karviná
V pátek po desáté hodině večerní skupinka několika mužů obstoupila 16letého chlapce. Jeden ze skupinky chlapce udeřil pěstí do obličeje, jiný šroubovákem v ruce mladíkovi mával před obličejem. Chlapec z místa začal utíkat a přitom vytratil mobilní telefon. Když chtěl přístroj vzít ze země, jeden ze skupinky mu ho odcizil. K incidentu došlo v pátek na ulici Cihelní, poblíž základní školy. Ke zranění chlapce nedošlo, škoda byla vyčíslena na 2 500 Kč.
Na ulici Jurkovičové neznámý poberta rozbil okno zadních dveří vozdila Audi. Ze sedadla odcizil černou brašnu na notebook, firemní doklady a digitální fotoaparát. Škoda odcizením je ve výši 11 000 Kč a poškozením  4 000 Kč. 
Orlová
V sobotu policisté přijali oznámení o krádeži železných trubek. Z firemního areálu, v městské části Poruba na Tiché ulici, neznámý pachatel vzal 20 sloupových železných trubek. Část odcizený věcí byla nalezena poblíž místa krádeže, na ulici Polní. Škoda je vyčíslena na 60 000 Kč.
Český Těšín
V sobotu odpoledne 53letý muž v bytě sousedky vypomáhal při rekonstrukci koupelny. V nestřeženém okamžiku v předsíni odcizil odložený notebook v hodnotě 89 600 Kč a z bytu odešel. O několik minut později byl ve svém bytě zadržen a kvůli své opilosti převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Muže čeka trestní stíhání pro přečin krádeže.
Při vjíždění z účelové pozemní komunikace sjel s vozidlem Fiat Marea do příkopu. Důvodů se nabízelo několik, od technické závady, přes zdravotní potíže řidiče až po... A ukázalo se, že 36letý řidič byl opilý. Opakované měření ukázalo první hodnotu 2,95, později 2,98 promile alkoholu v dechu. Řidič v jízdě pokračoval, ale v policejním voze na protialkoholní stanici. Skutek bude řešen formou zkráceného přípravného řízení, jedná se o přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.
komisař PIS Karviná
por Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 12.4.2010

vytisknout  e-mailem