Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupání do lékárny

Karviná - zloděj odcizil léky a zničil dětské vakcíny 

 V Karviné Novém Městě se ze čtvrtku na pátek doposud neznámý zloděj vloupal do lékárny. Nejdříve odpojil elektrickou energii celého objektu, ve kterém se lékárna nachází, následně po rozbití dvou prosklených dveří vnikl dovnitř  lékárny a z této odcizil přípravky kojenecké výživy, drogistické, hygienické a multivitamínové prostředky, léky a lcd monitor, čímž způsobil škodu ve výši 14.000 korun. Tím, že pachatel před vstupem do lékárny odpojil celému objektu eletrickou energii, došlo ke znehodnocení dětských očkovacích látek v hodnotě 200.000 korun v ordinacích dětských lékařů, nacházejících se v objektu spolu s lékárnou. Policisté skutek šetří pro přečin krádeže a poškozování cizí věci.


 

Karvinští policisté zahájili trestní řízení proti šestatřicetiletému muži pro přečin porušování domovní svobody a ublížení na zdraví. Ten ve čtvrtek večer vnikl po vykopnutí dveří na ulici Einsteinova v Karviné Hranicích do bytu, ve kterém se nacházela jeho družka, poté jí dole před domem napadl ve vozidle. Dvacetiletou ženu nejdříve uchopil za vlasy a několikrát jí udeřil hlavou o palubní desku. V dalším napadání své družky pokračoval u sebe doma, kde jí nejen kopal do různých částí těla, ale v době, kdy ležela na zemi, jí šlápl na krk a tahal za vlasy po podlaze. Poškozené svým jednáním způsobil hematom na levé ruce a bolest krční páteře, pro kterou byl ženě přiložen fixační límec v rámci ošetření v nemocnici.


 

Čtyřiapadesátiletý muž z Havířova posilněný alkoholem napadl v sobotu po slovní hádce svou manželku. K incidentu došlo v Havířově na ulici Lidické. Muž nejdříve svou šestačtyřicetiletou ženu přitlačil ke zdi a poté ji pěstí udeřil do tváře. V dalším napadání zabránila muži přivolaná policejní hlídka, která ho pro jeho nepřestávající agresivitu umístila na protialkoholní záchytnou stanici.


 

nprap. Miroslav Kolátek

vytisknout  e-mailem