Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vražda v Českém Těšíně

Policisté žádají o pomoc při ztotožnění svědka.  

Na případu vraždy mladé ženy severomoravští kriminalisté intenzivně pracují. Vyhodnocují svědecké výpovědi, jejichž počet přesáhl stovky. Vše za účelem zjištění pachatele tohoto činu, v jehož důsledku zůstaly bez matky dvě malé děti.
 
Na občany se obracíme s prosbou o pomoc při pátrání po osobě muže, který se v inkriminovanou dobu, tedy dne 25. září v době okolo 08,30 hodin, v Českém Těšíně pohyboval na ulici Havlíčkova, v těsné blízkosti Městské knihovny. Muž je asi 185 cm vysoký, štíhlé postavy, světlé pleti. Má krátké světlé vlasy (špinavý blond). Oděn byl do riflové bundy a riflí. Věk asi 35 let. Tento muž měl procházet několikrát průchodem do dvora domu. Vypadalo to, že na někoho čeká. Přitom nahlížel do oken bytů v domě. 
Tato osoba je pro policisty velmi významná. Mohlo by se jednat o důležitého svědka. 
 
Žena v minulosti pracovala jako servírka v Třinci. V Českém Těšíně žila rok. Nedílnou součástí vyšetřování je tudíž také zmapování, s kým se v minulosti stýkala a kdo mohl mít zájem na její smrti.
 
Za pomoc při pátrání policisté občanům děkují.
 
     
 por. Bc. Darina Majková
                                                                                                                                        
 
---------------------     původní zpráva ze dne 01. října 2009  ---------------------------------------
 
Pátrání po pachateli vraždy mladé ženy v Českém Těšíně – výzva veřejnosti
(01.10.2009, 08,00 hodin )
 
     Od pátku dne 25. září 2009 vyšetřují severomoravští kriminalisté okolnosti případu týkajícího se trestného činu „vraždy“. Obětí se stala mladá žena. Policisté intenzivně pátrají po pachateli, kterému v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody ve výši deset až patnáct let. Dále vyslýchají svědky, vyhodnocují zajištěné stopy z místa činu.
 
     Zároveň se však obracejí na občany, kteří by mohli svými poznatky přispět ke zdárnému a rychlému vyřešení tohoto případu a zejména dopadení pachatele. Žádáme proto veřejnost o spolupráci při zmapování pohybu poškozené před její smrtí.
 
     Poškozená Jana Svobodová (27 let) dne 25. září ráno vyšla ze svého bydliště, které se nachází poblíž Městské knihovny v Českém Těšíně. Z domu vyšla společně se svými dcerami ve věku 2 a 5 let. Starší dcerku odvedla do školky. Po pár minutách vyšla ze školky už jen s mladší dcerkou. Přes ulici Smetanovu a přes náměstí ČSA se obě vracely zpět domů. Na náměstí ČSA ještě navštívila prodejnu potravin a drogerii. Není vyloučeno, že nakupovala i v jiných obchodech. Poslední pohyb poškozené a její dcerky je však zaznamenán okolo 08,45 hodin právě na uvedeném náměstí.
 
     K popisu poškozené Jany Svobodové: vysoká 173 cm, štíhlé postavy, dlouhé blond vlasy. V inkriminovaný den byla oděna do černých kalhot, látka kalhot protkána jemnou stříbrnou nití. Na sobě měla červenou mikinu (pulovr), na nohách měla černé boty na klínu. U sebe měla větší červenou koženou kabelku a nákupní igelitovou tašku BILLA. 
 
     O pomoc při odhalení neznámého pachatele policisté žádají především občany, kteří se v pátek dne 25. září okolo osmé až půl desáté dopoledne pohybovali v okolí ulic Havlíčkova, poblíž Městské knihovny, ul. Smetanova, Čapkova, Dvořákova, Bezručova a náměstí ČSA v Českém Těšíně a mohli si tak povšimnout zmíněné ženy s dítětem, případně podezřelého muže v jejím okolí, aby se přihlásili. Také prosíme občany, kteří poškozenou v minulosti znali z jejího předchozího bydliště a pracoviště v Třinci, kde dříve pracovala jako servírka a měli jakékoliv poznatky k její osobě, aby kontaktovali pracovníky služby kriminální policie a vyšetřování na telefonním čísle 974 721 453, kde v nepřítomnosti mohou zanechat vzkaz, případně na tel. čísle 603 737 542 anebo své poznatky sdělili na kterékoliv služebně Policie ČR, či na bezplatné lince 158.
 
      Součástí výzvy je aktuální fotografie poškozené. I tato by mohla napomoci k získání informací.    
 
Děkujeme za zveřejnění a občanům za pomoc.
 
por. Bc. Darina Majková
 
 

vytisknout  e-mailem