Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vytrhl jí kabelku z ruky

ÚO Bruntál - a další zprávy  

Vytrhl jí kabelku z ruky a utekl
Krádež na osobě nyní šetří bruntálští policisté. V pondělí 27.9.2010 ve 20,50 hodin šla 70letá paní po chodníku na ulici Na nábřeží v Bruntále, když k ní zezadu nečekaně přistoupil dosud neznámý pachatel. Vytrhl jí z levé ruky kabelku, oběhl jí a utekl. V tašce měla žena peněženku s finanční hotovostí 370 Kč, doklady, mobilní telefon a další osobní věci. Způsobená škoda činí 2 171 Kč.
 
Nehoda není náhoda
Zřejmě i vzhledem k nepříznivému počasí policisté šetřili zvýšený počet dopravních nehod. Nejčastější příčiny bylo nepřizpůsobení rychlosti a jízdy povaze vozovky, která byla často mokrá a pokrytá spadaným listím. 
- v úterý 28.9.2010 ve 14,00 hodin mezi obcemi Krásné Loučky a Město Albrechtice došlo k havárii octávky. 47letý muž z Ostravy nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a na mokrém povrchu silnice dostal smyk. S autem se přetočil do protisměru a vyjel mimo komunikaci, kde se při sjezdu ze silničního příkopu převrátil na střechu. Při nehodě se řidič lehce zranil. Způsobená škoda činí 80 tisíc Kč. 
- mezi Pustou Rudnou a Vrbnem pod Pradědem v 19,00 hodin dne 28.9.2010 nepřizpůsobil rychlost jízdy povrchu vozovky 25letý muž z Nového Jičína. Ten na mokré silnici, která byla pokrytá spadaným listím, dostal smyk, který nezvládl. Vyjel mimo vozovku, kde narazil do svodidla a dopravní značky. Způsobená škoda činí 83 tisíc Kč.
- v pondělí 27.9.2010 kolem půl jedenácté dopoledne jela 22letá žena s vozidlem Fabia mezi obcemi Město Albrechtice a Krásné loučky. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostala na mokré silnici smyk, který nezvládla. Sjela do levého silničního příkopu, kde se převrátila na střechu. Způsobená škoda činí 100 tisíc. Při nehodě došlo k lehkému zranění 34leté spolujedoucí.
- za necelé čtyři hodiny na stejné silnici ve stejný den (27.9.2010) došlo k další nehodě, při které 25letý řidič s vozidlem Alfa Romeo dostal také na mokré silnici sérii smyků, které nezvládl a skončil v hlubokém silničním příkopu a poli. V autě došlo ke zranění 23leté spolujedoucí. Při nehodě uhynul ve vozidle pes řidiče. Škoda na automobilu činí 70 tisíc Kč.
Požití alkoholu bylo u všech uvedených nehod vyloučeno dechovými zkouškami s negativním výsledkem.
 
V autě nenechal ani kytaru
V době od 27. do 28.9.2010 zaparkoval v Krnově na Sídlišti pod Cvilínem 46letý muž vozidlo Favorit, které uzamkl a zabezpečil před odcizením i tyči na volantu. Dosud neznámý pachatel mu i přes tuto skutečnost do vozidla násilně vnikl. Poškodil zařízení, kdy vytrhl spínací skříňku i plasty v jejím okolí a uvolnil tyč volantu. Následně odcizil akustickou kytaru i se zabudovaným elektronickým snímačem. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 8 500 Kč.
 
Ze stánku bral hlavně cigarety a tabák
V době od 25. do 27.9.2010 ve Městě Albrechticích na autobusovém nádraží se dosud neznámý pachatel vloupal po vypáčení dveří do prodejního stánku s občerstvením. Zde rozbil dřevěné dveře, které oddělují zákazníky a obsluhu. Uvnitř odcizil 193 cigaret různých značek, tabák a alkohol. Způsobená škoda činí odcizením přes 14 tisíc a poškozením 2 700 Kč.
 
Vloupal se do potravin
V Lomnici z neděle 26. na pondělí 27.9.2010 dosud neznámý pachatel vylomil dveře skladu prodejny potravin. Zde odcizil registrační pokladnu s finanční hotovostí 3 300 Kč. Dále vzal také čtyři kartony různých cigaret a dvě láhve bílého. Způsobená škoda činí 28 tisíc Kč.
 
Na koncertě ho okradl
Bruntálským policistům v pondělí 27.9.2010 oznámil 26letý muž, že mu neznámý pachatel při konání koncertu Davida Gueta dne 25.9.2010 v Praze odcizil z kapsy kalhot mobilní telefon a finanční hotovost 4 tisíce Kč. Po zadokumentování spisový materiál bude postoupen dle místní příslušnosti kolegům do Prahy. Škoda činí 14 tisíc Kč.
 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbrmvcr.cz
29.9.2010

vytisknout  e-mailem