Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z místa nehody ujel

Bruntál- po půl hodině se vrátil, naměřili mu přes 2 promile  

 
Vloupání do rekreační chaty
V době od 28.10.2012 do 8.11.2012 dosud neznámý pachatel vnikl do rekreační chaty v katastru obce Roudno, která se nachází na volně přístupném pozemku. Zde ze zadní strany rozbil skleněnou výplň plastového okna a rovněž poškodil i přední vstupní dveře. Z chyty si pak odnesl nářadí – kalač, vibrační brusku a benzínový křovinořez. Dále LED televizor s úhlopříčkou 120cm, včetně satelitního setu. Majiteli tak svým jednáním způsobil škodu okolo 44 tisíc Kč.
 
Nestačili již na situaci reagovat
Dva případy střetu s lesní zvěří řešili policisté dne 8.11.2012.
První případ se stal v 17:15 hodin na silnici ve směru od Bruntálu mezi obcemi Oborná - Nové Heřminovy. V uvedenou dobu tudy projížděl řidič vozidla Citroen, když mu náhle před vozidlo do jízdní dráhy vyběhla laň. Po střetu zvíře na místě uhynulo. Na vozidle vznikla škoda okolo 50 tisíc Kč.
Ve druhém případě projížděl řidič v 17:45 hodin mezi obcemi Václavov u Bruntálu a Malá Štáhle s osobním vozidlem VW Passat. Při jízdě ve směru k obci Malá Štáhle řidiči vyběhla od okraje silnice a to bezprostředně před projíždějící vozidlo srna. Řidič již nestihl zareagovat a do zvířete narazil přední částí vozidla. Škoda na vozidle se odhaduje okolo 20 tisíc Kč. Zvíře po střetu odběhlo a nebylo v okolí místa nehody nalezeno.

V hlavní roli alkohol
Dopravní nehoda, která se stála 8.11.2012 v 16:25 hodin si vyžádala těžké zranění jedné osoby. Rovněž bylo šetřením zjištěno, že jeden z účastníků je ve větší míře ovlivněn alkoholem a z místa se snažil ujet. 
V době okolo 16:20 hodin došlo na silnici v obci Břidličná v blízkosti areálu místní zemědělské firmy na ulici Rýmařovská k dopravní nehodě. V uvedenou dobu tudy projížděl 59letý řidič s osobním vozidlem Peugeot ve směru k obci Velká Štáhle. Při jízdě pravděpodobně neodhadl boční odstup od 65letého cyklisty, který jel na jízdním kole po pravé krajnici ve stejném směru. Při předjíždění cyklisty došlo ke střetu pravého boku vozidla s levým bokem jízdního kola. Následkem tohoto upadl cyklista do pravého silničního příkopu. Řidič vozidla po střetu na místě nehody nezastavil a s vozidlem se na komunikaci otočil. Následně odjel ve směru do obce Břidličná. Na místě nehody se nacházeli dva svědkové 41letý muž a 42letá žena. Oba se snažili řidiče zastavit. Ten však pokračoval v jízdě a na místo nehody se vrátil zpět asi po půl hodině.  Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění cyklisty a to k tříštivé zlomenině levého kotníku. Z místa byl převezen RZS na chirurgii do nemocnice v Bruntále. 
U cyklisty byla na místě provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem. U řidiče pak vykázala hodnotu 1,61 promile alkoholu v dechu a druhé měření provedené hlídkou přibližně po 20 minutách vykázalo pozitivní hodnotu 2,22 promile alkoholu v dechu. Při dopravní nehodě došlo ke škodě na osobním vozidle Peugeot ve výši 2 tisíc Kč a na jízdním kole ve výši okolo 200,- Kč.
 
 
Reklamní tabule se hodila
V době od 4.11. do 8.11.2012  v obci Malá Morávka část Karlov dosud neznámý pachatel z volně přístupného objektu místní restaurace a to z venkovní dřevěné konstrukce odšrouboval polykarbonátovou světelnou reklamní tabuli o velikosti 2 x 0,6m s fialovým podsvícením a uvedeným názvem restauračního zařízení. Majiteli vznikla škoda ve výši okolo 12 tisíc Kč.
 
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
za 8.11.2012 
 

vytisknout  e-mailem