Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zabiju tě

NOVOJIČÍNSKO- vyhrožoval matce 

V Příboře vyhrožoval opilý syn matce s noži v ruce.

Ve večerních hodinách 17. října vyhrožoval opilý 19letý syn své 53leté matce zabitím. S noži v ruce a fyzickými útoky jí deptal téměř hodinu. Svého jednání zanechal až po příjezdu městských strážníků, kteří jej odvezli na protialkoholní záchytnou stanici.
Příborští policisté prověřují celou událost s podezřením ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Vzhledem k okolnostem jednání přistoupili také k vykázání útočníka ze společného obydlí. Prozatím tedy po dobu 10 dnů nebude mít nárok na návrat do společného obydlí.
V případě útočníka se nejedná o první skutek z jeho strany vůči matce a tak policisté prověřují celou věc jako možné „domácí násilí“. Jejímž cílem je především ochránit poškozenou a poskytnout jí informace které jí napomohu řešit tuto svízelnou domácí událost.

Povinná výživa
Z důvodu neplacení výživného prověřují novojičínští policisté čtyři muže. Na výživném dohromady dluží téměř 150 tisíc korun.

Všichni čtyři muži ve věku od 28 do 45let si svým jednáním neplní povinnost, kterou jim určil soud. Policisté z podnětu oprávněných osob, bývalých partnerek, prověřují jejich jednání s podezřením ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.  Pokud tak činí z nedbalosti, hrozí jim dvouletý trest odnětí svobody. V případě úmyslného vyhýbání se této povinnosti může být soudem odsouzen až na 3 toky. Jestliže vystaví oprávněnou osobu nebezpečí nouze, nebo byl již za stejné jednání v posledních třech letech odsouzen, může dostat trest 5letý. 


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

 

vytisknout  e-mailem